Zumbom do željene figure

Zumba je fitnes program utemeljen na kardio vežbama koje pomažu oblikovanju tela u zaraznom latinoameričkom ritmu, koji je nastao sasvim slučajno.Od ove jeseni zumba treninzi i u Novom Sadu.  

Zumba je fitnes program utemeljen na kardio vežbama koje pomažu oblikovanju tela u zaraznom latinoameričkom ritmu, koji je nastao sasvim slučajno.

Sve je počelo u Kolumbiji sredinom devedesetih, kada je učitelj aerobika Beto Perez na trening zaboravio da ponese uobičajenu muziku. Umesto toga, plesne korake je morao da prilagodi muzici koju je imao u automobilu, tradicionalnoj latino salsi i plesu merenge. Polaznici aerobika su bili oduševljeni. Perez je shvatio da je na tragu nečeg sjajnog, pa je aerobik spojio s poznatim ritmom latino plesa. Pošto se preselio u SAD, svetska dominacija zumbe je započela. Danas ovaj fitnes ples podučava više od 20.000 nastavnika u 75 zemalja.

Princip zumbe je neverovatno jednostavan: plesnim koracima steći ćete zavidnu formu i pri tom se dobro zabaviti. Ovaj fitnes ples ne uključuje učenje komplikovanih pokreta i ne zahteva koordinaciju poput standardnog aerobika.Standardni jednosatni trening bazira se se na četiri osnovna ali pojednostavljena ritma. Tu se ubrajaju: salsa, merenge, regeton i kumbija (pomešani s malo mamba, flamenka, rumbe i kalipsa).

"Dok plešete zumbu osećate se kao da ste na zabavi kod prijatelja. Plesne korake je izuzetno lako pratiti. Pri tom ne morate da brinete da li ćete staviti levu nogu umesto desne. Zarazna muzika igrače jednostavno pokreće sama od sebe", kaže Naomi di Fabio, poznata američka instruktorka zumbe. "Ako želite da izgubite težinu, povećate snagu i koordinaciju, ali i da podstaknete samopouzdanje i osetite čistu sreću - zumba je pravi izbor za vas. Upravo zbog ovih razloga svi koji vežbaju zumbu širom sveta jednostavno su zavisni od ovog fitnes plesa", zaključila je Naomi di Fabio.

Treninge zumbe u Novom Sadu organizuje i vodi naša nova poznata sugrađanka, Marina Perazić, na više lokacija u gradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.