Zdrave navike koje će vam promeniti život

Ako vam je dosta da čekate pravi trenutak za promenu života, počnite baš odmah.
Zdravlje je najbitnije, ali spletom životnih okolnosti i zahvaljujući našim osobinama, često je na drugom mestu. Usvojite ove sitne, ali vrlo efektivne promene i osećaćete se bolje. 
 
- Pijte najmanje litru i po vode dnevno. Uvedite konzumiranje vode kao naviku i budite uporni, jer niko lako odjednom unositi mnogo više vode nego što ste ranije činili. Voda će vas hidrirati, pročistiti organizam, poboljšati varenje, pozitivno delovati na kožu i kosu, a može vam pomoći i da izgubite koji kilogram viška.
 
- Potražite savet stručnjaka i regulišite ishranu kako vam najbolje odgovara, sa sitnim izmenama u jelovniku. Ništa nemojte raditi na svoju ruku i na brzinu, jer je ishrana jako bitna.
 
- Bavite se fizičkom aktivnošću koja vam se zaista sviđa. Nemojte se siliti da idete u teretanu zato što mnogo ljudi koje poznajete idu. Ima toliko aktivnosti koje će vam ulepšati život i poboljšati zdravlje, ali ćete istrajati u sportu samo ako se bavite onim što zaista volite - joga, pilates, dizanje tegova možda?
 
- Redovan san je nešto na čemu treba da radite i što će vam se vratiti višestruko. Bez dobrog sna niste funkcionalni, a pokušajte da spojite makar sedam časova neremećenog sna svake noći. Neka vam to postane rutina.
 
Sve navedeno trebalo bi da vam postane rutina. Neće proći mnogo vremena nakon što primetite koliko vam je život, u stvari, kvalitetniji.
  • Realista

    06.01.2017 08:21
    7h sna
    Ko to moze sebi da priusti? Studenti i ne zaposleni
  • Anonimus

    05.01.2017 22:53
    Poslodavac se brine o zdravlju
    Naravno sve ovo se odnosi na ljude po kancelarijama. Onaj što dirinči 8 sati na nogama i biciklom ode kući ne treba trening jer se upravo vratio sa treninga od 8+ sati.
  • Pulicer

    05.01.2017 20:25
    alo
    Članak bez ijedne reference, bravo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.