Organsko brašno od celog zrna pšenice na policama Univerexporta

"Priroda kutak" kompanije Univerexport od nedavno je bogatiji za još jedan organski proizvod - organsko integralno pšenično brašno koje se od nedavno može naći na policama maloprodajnih objekata.

Univerexport ima svoju organsku proizvodnju na 50 hektara njive nadomak Lipara, a plasiranjem još jednog organskog proizvoda nastavlja započetu priču o važnosti konzumiranja ovakve hrane i podsticanju potrošača na konzumiranje proizvoda koji mogu imati povoljan uticaj na njihovo zdravlje.

Nakon prvog organskog proizvoda iz sopstvene radinosti, organsko hladno ceđenog suncokretovog ulja koji je jedan od najprodavanijih proizvoda iz te kategorije, Univerexport organskim brašnom krči put ka prepoznatljivom, velikom proizvođaču organskih proizvoda.

Brašno dobijeno od organske pšenice dobija se od žitarice koje je gajena u organskom sistemu proizvodnje. Sertifikat kojim je obeležen ovaj proizvod potvrda je poštovanja tog sistema strogo regulisanog zakonima i pravilnicima, jer je proizvedeno po svim principima organske proizvodnje, odnosno nije tretirano sintetičkim preparatima.

Univerexport u svom asortimanu poseduje oko 500 organskih i isto toliko BIO proizvoda. U ponudi pored domaćih sertifikovanih proizvođača nalaze se i proizvodi italijanske kompanije Natura Si.

U narednom periodu sve potrošače Univerexport objekata očekuje i ponuda organskog prosa, kao i kiflica i hleba od organskog brašna.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.