20% građana Srbije ima mentalne probleme

Oko 20 do 30 odsto stanovnika u Srbiji ima mentalne probleme, a većina njih je na margini društvene lestvice i svakodnevno se susreće s problemima kao što su nemogućnost zaposlenja i odbacivanje od društva.
, Oko 20 do 30 odsto stanovnika u Srbiji ima mentalne probleme, a većina njih je na margini društvene lestvice i svakodnevno se susreće s problemima kao što su nemogućnost zaposlenja i odbacivanje od društva, rečeno je prilikom predstavljanja projekta "Prevencija torture i rehabilitacija žrtava".

Nevladina organizacija IAN (Međunarodna mreža pomoći) predstavila je, u Medija centru taj projekat, koji će biti realizovan u saradnji sa holandskom organizacijom Globalna inicijativa u psihijatriji i Kancelarijom zaštitnika građana, u cilju sprečavanja torture i pružanju podrške žrtvama.

Menadžer projekta Nataša Cvetković Jović je objasnila da je tortura namerno nanošenje jakog mentalnog ili fizičkog bola i patnje od službenog lica ili uz njegov pristanak u određenu svrhu i dodala da je projekat počeo u novembru i trajaće do 2013. godine, kako bi se smanjila tortura i zlostavljanje u zemljama regiona.
  • jasna

    13.12.2010 18:47
    Pa, kad krenes od vrha, pa polako lotrama ka dole, procenat lagano opada. Sto bi se reklo, kad bi taj "vrh", onako "zimski" podrezali, mozda bi s' proleca krenulo nesto mentalno zdavijih mladica....
  • Andro

    13.12.2010 11:46
    Samo??
    A meni se, pak, čini da ima mnoogo više ljudi sa mentalnim problemima u Srbiji, bar 70%!
    Od toga su bar 20% na rukovodećim položajima.
  • @ Super! & Radenko #2

    10.12.2010 11:30
    Samo takvima kao sto ste vas dvoje (dvojica) sasvim odgovara ovo sranje u kojem zivimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.