FOTO: Kako droge mogu da upropaste vaš izgled

Kakve posledice po izgled može da ima upotreba droga, najbolje se vidi na ovim fotografijama.
Kakve posledice po izgled može da ima upotreba droga, najbolje se vidi na ovim fotografijama.

Iskrivljena lica narkomana pojavljuju se u kontraveznom filmu "From Drugs to Mugs", koji je snimljen nakon "Faces of Meth", dokumentarca o zloupotrebi metamfetamina. Šokantne fotografije izgrebanih i krezubih ljudi, uglavnom korisnika kokaina, heroina i metamfetamina, prikazane su u nadi da će odvratiti decu od pomisli da se igraju narkoticima.

Ova kolekcija koju su sastavili policajci iz okruga Multnoma u Oregonu, predstavlja poređenje fotografije prvog hapšenja (levo slika) sa onima koje su, u nekim slučajevima, napravljene samo tri meseca kasnije. Zamenik Bret King koji je učestvovao u projektu "Faces of Meth", kaže da je želeo da ljudima prikaže celokupnu sliku zavinosti od opasnih droga.

"Bukvalno svaka osoba sa kojom sa razgovarao, koja nije zavisna samo od meta već i heroina ili kokaina, počela je sa nečim naizgled bezazlenim, kao što je alkohol ili marihuana. Svi eksperimentišu na fakultetu i ja sam želeo da "From Drugs to Mugs" pokaže deci da su svi na ocim slikama počeli sa kanabisom, nisu odmah krenuli na heroin", objasnio je King.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.