Popušila 3.500 cigareta u trudnoći

Čarli Vikoks (20) iz Velike Britanije ponosno je izjavila da je u toku trudnoće popušila oko 3.500 cigareta uz tvrdnju da je to dobro za zdravlje njene ćerke Lili.
Čarli Vikoks (20) iz Velike Britanije ponosno je izjavila da je u toku trudnoće popušila oko 3.500 cigareta uz tvrdnju da je to dobro za zdravlje njene ćerke Lili.

"Pušenje u trudnoći omogućava nerođenom detetu da nauči da diše. Gde piše da je pušenje u trudnoći nužno loše?", govorila je Čarli još tokom trudnoće.

Na redovnim trudničkim pregledima lekari su tvrdili da je nivo ugljen-monoksida u njenoj krvi šest puta veći od normalnog i da je to opasno za bebu, ali ona nije ostavila cigarete.

"Nisam bila spremna da prestanem da pušim. Mislim da bi za moju bebu bilo pogubnije da sam naglo prestala da pušim, jer bih bila pod velikim stresom", rekla je ona i dodala da je jedna od njenih prijateljica pobacila kad je prestala da puši.

Njen dečko i otac male Lili, Šejn Bejker (20), izjavio je da se u početku nije slagao sa Čarlinom odlukom, ali se tokom vremena opustio jer su lekari govorili da je beba u redu.

Stručnjaci, međutim, kažu da je nemoguće da pušenje nije ugrozilo zdravlje deteta, prenosi Srbijanet.
  • Goran

    04.06.2011 15:57
    @Srdjan

    Nema bog veze sa decom. Niti ih pravi, niti ih radja, niti stvara... Stvara ih covek seksualnim odnosnom. To je biologija. :) I tu religiji nema mesta.
  • Andro

    03.06.2011 07:14
    !!
    Piše, Čarli, piše...
    Ali, kao i sve drugo, mož' da bude ali ne mora da znači...
    Ono što je sigurno, Lili će biti pušač.
  • Mario

    02.06.2011 14:25
    Pušenje zabraniti pa da završimo s tim
    Ovo sigurno nije reprezentativno, ali generalno služi kao još jedan dokaz da, kako već reče neko, pušačima ništa nije sveto. I dok se zakonom ta anahrona, smrdljiva, bolesna navika u potpunosti ne istrebi sa zemljine kugle, pušači će trovati sebe, nas i svoju decu (pa čak i onu nerođenu) svojim toksičnim dimom i zatrpavati nas svojim pikavcima. Nemam najmanje razumevanje za njihov „ljudska prava”, a za ovu spodobu, i svaku ženu koja puši u trudnoći, samo mogu da izrazim svoju nevericu da tako nešto sebično može da postoji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).