Zanimljivi medicinski saveti

Napredak medicine omogućio je širok raspon medikamenata za lečenje brojnih bolesti, ali naučnici sugerišu da se neke boljke mogu lečiti i na drugačiji način, te tako ljudima koji pate od alergija sugerišu da se obriju.

Napredak medicine omogućio je širok raspon medikamenata za lečenje brojnih bolesti, ali naučnici sugerišu da se neke boljke mogu lečiti i na drugačiji način, te tako ljudima koji pate od alergija sugerišu da se obriju.

Svi muškarci koji imaju neku vrstu alergije zbog koje često kijaju treba da se reše brkova i njihov problem će nestati. Razlog je jednostavan, zrnca polena zadržavaju se na dlakama, te konstantno iritiraju disajne organe. Ako su vam brkovi baš toliko dragi, naučnici savetuju da ih onda barem dva puta dnevno dobro operete sapun, kako biste sprali polen.

Zanimljiv savet neke studije daju i ljudima koji pate od migrene. Naime, sve što treba da urade kada dobiju napad migrene je da pomirišu jabuku i bol će se smanjiti.

Savet koji će bez sumnje neke žene jedva dočekati odnosi se na nošenje visokih potpetica. Prema jednom istraživanju britanskih naučnika, nošenje štikli može biti odlična prevencija protiv artritisa i bolovima u kolenima.

Istraživači donose dobru vest i za sve one koji vole da vežbaju i ostanu fit budući da najnovija istraživanja pokazuju da je posle treninga bolje piti čokoladno mleko nego vodu. Odgovor zašto je to tako krije se u proteinima koje mleko sadrži, te manjoj količini šećera u odnosu na aromatizovane vode i energetske napitke koji se obično savetuju posle treninga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.