Novosadski informativni portal 021

Život

VIDEO: Šta to svetli na plaži u Hongkongu?

Jeste li ikada zamislili kako je biti noću na plaži koju zapljuskuju svetleći talasi? Niste? E pa nismo ni mi. Sve dok nismo našli ovu plažu i ovaj fascinantan podatak. Ne, nije reč o posledicama nuklearne katastrofe u Fukušimi već o prirodnom fenomenu koji, nažalost - nastaje uz pomoć zagađenja.

Kako da uživate u luku i ne smrduckate

Beli luk je zdrav, to svi znamo. Međutim, znamo i ko je u blizini konzumirao taj narodni lek, s obzirom na to da je miris belog luka veoma jak. Evo kako da uživate u belom luku i da ne smrduckate.

Sajam nautike od srede u Beogradu

Na Beogradskom sajmu od 25. februara do 1. marta, održaće se 37. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova na kome će se predstaviti više od 70 izlagača i preko 80 plovnih objekata.

Kako izgleda odgovoran vlasnik ljubimca?

Širom Amerike, februar se obeležava kao mesec odgovornog vlasništva, što je idealna prilika za promovisanje etički ispravnog, društveno poželjnog i zakonitog odnosa vlasnika prema njihovim kućnim ljubimcima.

Mravi veoma brinu o higijeni

Mravi imaju vrlo izražen osećaj za higijenu, a u mravinjacima imaju mesta koja koriste kao toalete, zaključili su naučnici na univerzitetu u Regenzburgu.

I Grenland na Google Street View-u

Ostrvo Grenland važi za jedno od najnepristupačnijih mesta za život, a kompanija Google je odlučila da upravo ono bude snimljeno za njihov servis Street view.

Psi znaju kako da prepoznaju lažljivce

Katkad je zabavno prevariti psa, pretvarati se da mu bacate loptu ili ga usmeriti u pogrešnome pravcu, ali on ipak ne naseda. Nova studija je pokazala da čovekov najbolji prijatelj brzo shvati kojoj osobi ne treba verovati i katkad je počne sasvim ignorisati.

Završen Sajam turizma u Beogradu

Međunarosni sajam turizma, na kojem se predstavilo više od 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja, završen je danas, a prema procenama organizatora, najverovatnije je bio najposećeniji do sada.