Novosadski informativni portal 021

Život

Svakog dana od raka grlića materice obole četiri žene

Svakog dana u Srbiji od raka grlića materice obole četiri žene, a jedna izgubi bitku sa ovom bolešću, upozorili su danas stručnjaci i pozvali žene da se uključe u preventivne programe, čiji je cilj da se bolest otkrije u fazi kad je izlečiva.

Nemačka među 10 omiljenih destinacija srpskih turista

Gosti iz Srbije su u 2014. godini ostvarili 151.000 putovanja u Nemačku i time tu zemlju uvrstili među 10 najpopularnijih destinacija za srpske turiste, izjavila je danas predstavnica za medije Turističke organizacije Nemačke Tijana Đuričić.

FOTO: Delić prelepe divljine Serengeti parka

Jedan od najstarijih, ujedno i najpopularnijih nacionalnih parkova u Tanzaniji je Nacionalni park Serengeti koji svakodnevno posećuju brojni turisti, ali njim i dalje suvereno vladaju prelepe divlje životinje.

"Penis" se gugla deset puta češće od drugih delova tela

Prema istraživanju koje je sproveo "Njujork Tajms" koristeći podatke Googleovih istraživanja, najguglanija rečenica koja uključuje reč "brak" jeste: brak bez seksa, a velik je i broj onih koje zanima: zašto moj momak/devojka ne želi da ima seks sa mnom?

Žvakaća guma bez šećera štiti od bakterija

Jedna guma za žvakanje bez šećera iz usne duplje može da ukloni oko milion bakterija, što je 10 odsto ukupne populacije mikroorganizama u pljuvački, pokazalo je istraživanje sprovedeno na univerzitetu u Groningenu u Holandiji.

VIDEO: Virtuelno gledanje pornića

Oculus Rift je novi virtuelni uređaj koji korisnicima omogućava da dožive jedinstveno iskustvo igranja video igara na način da virtuelno "uđu" i u potpunosti se prebace u virtuelni svet.