Novosadski informativni portal 021

Život

Ljubavni saveti konobara

Konobari, konobarica, šankeri vas posmatraju od trenutka kada uđete u kafić, sve do one pomalo neprijatne situacije kada razmišljate da li bi trebalo sami da platite račun, podelite ga ili prepustite partneru da to uradi.

Paprike štite od Parkinsonove bolesti

Parkinsonova bolest utiče na način na koji se krećete. Oštećuje živce i zaustavlja proizvodnju dopamina, supstance koja je zaslužna za prenos poruka među telesnim ćelijama. Na taj način mozak ne može nesmetano slati poruke mišićima.

Zašto muškarci plaćaju za seks?

Ako biste se odlučili da sporovedete anketu i pitate muškarce u vašem okruženju da li su nekada proveli noć s prostitutkom, možda biste se iznenadili odgovorom.

Liker, a uskoro i rakija od banane hit u Trebinju

Dragiša i Mirjana Jovanović iz Trebinja prvi su na ovim prostorima počeli da prave liker od banane, po kome su za vrlo kratko vreme, uz još desetak vrsta domaćih likera i rakije, postali prepoznatljivi, dok je potražnja za patentiranim proizvodom sve veća.

Zagreb, između Beča i Njujorka

Godinama su stanovnici glavnog grada Hrvatske odlazili za božićne i novogodišnje praznike u Beč, a ovoga puta se desilo obrnuto - Beč je došao u Zagreb. Kako? Preko najvećeg klizališta u ovom delu Evrope, koje je bilo postavljeno na Tomislavovom trgu, u neposrednoj blizini železničke stanice, što je izazvalo ogorčene proteste istoričara umetnosti koji tvrde da je time narušen izgled ovog istorijski važnog dela grada.

Jeste li za seks na jedno veče?

U današnjoj progresivnoj kulturi, društvo voli da veruje da su veze na jednu noć ono što čine samouverene i emancipovane žene. Međutim, to nije uvek slučaj. Brojni stručnjaci i terapeuti navode da se mnoge pacijentkinje jutro posle bude sa osećanjem – usamljenosti.

Konzumirajte češće ananas

Neodoljivi miris i ukus ananasa (Ananas comosus) nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A kada bi znali šta sve u lekovitom smislu može, verovatno biste ga češće jeli.