Novosadski informativni portal 021

Život

Alkohol dobar za starije osobe

Nije samo crno vino dobro za zdravlje (zbog antioksidantskih svojstava), već i sva druga alkoholna pića, pod uslovom da imate više od 60 godina i da pijete umereno.

Kokosovo ulje ubija ćelije raka za 48 sati?

Najnovija laboratorijska istraživanja pokazuju kako je glavni sastojak kokosovog ulja - laurinska kiselina zaslužna za uništenje 93 odsto ćelija raka debelog creva - i to u samo 48 sati tretmana.

Nekoliko japanskih običaja koje je dobro znati

Sa svojim ritualima i vekovnim tradicijama, Japan može biti pomalo zastrašujuć čak i najiskusnijim putnicima. Ali nema razloga za brigu: u Japanu se više poštuje trud nego samo izvođenje, piše "Business Insider".

Zašto volite ženske guze?

Ako ste ljubitelj guza, živite u pravom vremenu. Popularna kultura ih uzdiže "u nebesa", ali iza ljubavi prema njima krije se jednostavna nauka.

Tri šoljice kafe štite jetru

Tri šoljice kafe dnevno, uključujući i one bez kofeina, imaju ulogu u zaštititi jetre i sprečavanju potencijalnog razvoja kancerogenih ćelija.

Da li bi se kupali u kavijaru?

"Spa tretman sa crnim kavijarom za prave gurmane" samo je jedna od usluga koja će se nuditi u kazahstanskom Kenderli odmaralištu, koje će biti otvoreno za nekoliko godina.

Koliko je buđava hrana opasna?

Velika Britanija na godišnjem nivou baci sedam miliona tona hrane i pića. Kako biste vizualizovali količinu hrane zamislite stadion Vembli prepun hrane.

Da li je flert prevara?

Flertujete li na društvenim mrežama iako ste u srećnoj vezi? Da li je to onda prevara ili samo zabava? Ma koliko vam bilo teško da to čujete, čak i takva komunikacija ima gotovo sve elemente prevare.