Novosadski informativni portal 021

Život

Manje turista posećuje Srbiju

Srbiju je u periodu januar-septembar, posetilo ukupno 1, 7 miliona turista, što je jedan odsto manje u odnosu na isti period 2013. godine, objavila je Turistička organizacija Srbije, pozivajući se na Republički zavod za statistiku.

Prvi simptomi raka prostate se javljaju posle metastaza

Rak prostate je najčešći karcinom kod muškaraca i čini oko 15 odsto svih malignih bolesti. Jedini način da se ova bolest otkrije na vreme su preventivni pregledi, jer se često prvi simptomi bolesti javljaju tek kada dođe do metastaze na kostima.

Razlika u simptomima između rane trudnoće i PMS-a

Simptome poput pojačanog apetita, osetljivih grudi i razdražljivosti najčešće vezujemo uz PMS, ali vrlo slične pojave javljaju se i tokom rane trudnoće.Hormoni u oba slučaja izazivaju promene u telu, a pomoću ovih sedam razlika možete naučiti kako da razlikujete ova dva stanja.

Zbog čega nemate redovan seks?

U početnim fazama veze nije teško naći vreme i način za redovan seks. Nažalost, kako vreme prolazi mnogim parovima je, koji su dugo vremena zajedno, seks poslednja stvar na pameti.

FOTO: Carstvo mrtvih ispod Pariza

"Stani! Ovo ovde je carstvo mrtvih!", piše na tabli koja dočekuje posetioce katakombi u Parizu, ogromne kosturnice u kojoj se čuvaju posmrtni ostaci miliona ljudi.

VIDEO: Devojčica vozi skejt iako nema noge

Ona ima samo sedam godina i zove se Rouzi Dejvis. Rođena je sa spinalnom disgenezom, poremećajem koji je opasan po život, a manifestuje se tako što su noge u prekrštenom položaju bez mogućnosti pomeranja.

Jedite sporije

Obroci su jedna od prvih stvari koja pati kad nemamo vremena - umesto da na miru sednemo, pojedemo i uživamo, mi samo ubacimo hranu u sebe i idemo dalje...

Meksiko: Blago u tunelu ispod piramide

Meksički arheolozi predstavili su javnosti značajne artefakte koje su pronašli ispod piramide Pernate zmije, centralne građevine Teotihuakana, jednog od dva najveća grada prekolumbovske Amerike.

Vatikan zaštitio freske u Sikstinskoj kapeli

Posegnuvši za najnovijom tehnologijom rasvete i pročišćavanja vazduha vatikanske vlasti odlučile su da od propadanja zaštite više od 500 godina stare freske u Sikstinskoj kapeli, među kojima su najpoznatije one renesansnog slikara Mikelanđela.