Novosadski informativni portal 021

Život

Ovi crvi su rešenje za gojaznost?

Na prvi pogled, ovaj crv izgleda baš poput bilo kojeg drugog, međutim, istraživači kažu da bi ovo sitno stvorenje, latinskog naziva Caenorhabditis elegans, u sebi moglo da krije odgovor protiv gojaznosti.

VIDEO: Ovako izgleda tuča kengura

U crtanim filmovima kenguri se često prikazuju kao bokseri, a nedavno snimljen video u jednom australijskom gradu pokazuje da to i nije daleko od istine.

Stanovnici Srbije ne umeju da piju

Istraživanja su pokazala da je 72 odsto odraslog stanovništva u Srbiji konzumiralo alkohol, da 13 odsto alkohol pije rizično, šest do sedam odsto pije problematično, dok su tri do pet odsto punoletnog stanovništva alkoholičari.

Svis erlajns otvara 22 nova leta u Evropi

Švajcarska avio-kompanija Svis erlajns investiraće u narednih nekoliko godina više milijardi franaka u modernizaciju flote i otvoriće 22 nova leta u Evropi, saopšteno je iz te kompanije.

Kada pas povredi kandžu...

Kod pasa veoma često nastaju povrede nokta koje su izuzetno neprijatne i bolne, s obzirom da je nokat kod njih izložen diretnom kontaktu sa podlogom.

Otpočnite dan seksom

Seksolozi tvrde da je pravo vreme za seks onda kada možete najviše da uživate, odnosno kada je nivo hormona na vrhuncu, a to može biti ujutru, posle vežbanja ili pre nekog stresnog događaja koji očekujete.

Uskoro čarter letovi Rusija - Srbija

Na nedavno održanom Sajmu turizma u Moskvi pokazano je veliko interesovanje za ponudu Srbije, pa su zakupljeni i čarter letovi Rusija-Srbija koji će početi krajem godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).