Novosadski informativni portal 021

Život

Turistički vodič za žitelje Pariza

U Parizu se nedavno pojavila nova vrsta turističkog vodiča: u pitanju nije vodič za turiste, već vodič za različite vrste turista namenjen stanovnicima Pariza.

Goli otok opasan za turiste

Goli otok, nekadašnji čuveni logor, ponovo je opasan za one koji kroče na njegovo tlo, jer se oronule zgrade na ostrvu urušavaju same od sebe.

Jadran privlači turiste iz čitavog sveta

Jadransko more zbog svojih posebnih karakteristika privlači turiste iz čitavog sveta, a svi koji ove godine letuju na istočnoj obali Italije, na hrvatskoj, crnogorskoj ili albanskoj obali imaju mogućnost da uživaju u njegovim čarima.

Šta učiniti ako vas opeče meduza

Meduze je teško uočiti u vodi, jer postoje i potpuno providne vrste, a da su nam u blizini saznamo tek kada osetimo bol kao da nam se stotinu iglica zabolo u kožu, odnosno kada nas opeku.

Kako napraviti savršene fotke na letovanju?

Ljudi često mogu biti stidljivi pred objektivom, nepredvidivi, pa i vrlo zahtevni u želji da što bolje ispadnu na slici. Ovih nekoliko trikova značajno će vam olakašati fotografisanje i najzahtevnijih modela.

Šta je tajna dugog života?

Starci iz kineske provincije Hainan preživeli su invaziju, građanski rat i glad, a mnogi žive u negrejanim betonskim kućicama sa samo nekoliko dolara dnevno. Ipak, oni su među najdugovečnijim ljudima na planeti.

Izbegnite svađe na odmoru

Različiti interesi, seks i preterano trošenje novca mogu da izazovu svađu, no postavljanje granica i razgovor čak i o najmanjim sitnicama mogu ih sprečiti.

Zdrave tajne tamne čokolade

  Već i vrapci na grani znaju kako je kamen temeljac uravnotežene i zdrave ishrane povećani unos svežeg voća i povrća, međutim, da li ste znali da i čokolada može znatno doprineti vašem zdravlju?