Novosadski informativni portal 021

Život

Kip slobode se otvara 4. jula

Kip slobode trebalo bi da bude ponovo otvoren na Dan nezavisnosti, 4. jula, pošto je osam meseci bio zatvoren zbog oluje Sendi, koja je pogodila istok SAD krajem oktobra 2012, najavio sekretar za unutrašnje poslove Ken Salazar.

Volite li kafu?

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez kafe, nebitno koja vrsta je u pitanju.

Beč u znaku Verdija i Vagnera

Beč ove godine slavi 200 godina od rođenja Vagnera i Verdija, pa i kulturnu sezonu u glavnom gradu Austrije obeležavaju programi u čast čuvenih kompozitora.

Sve tajne poze 69

Ni jedna poza u seksu nije dobila kultni status kao ona koja pruža istovremeni užitak i jednom i drugom partneru kao što čini popularna poza 69.

Buenos Aires na "papin način"

Papa Franjo, prvi papa koji dolazi iz Južne Amerike, bacio je novo svetlo na svoj rodni grad, a već su počeli da se reklamiraju i turistički aranžmani koji otkrivaju Buenos Aires na "papin način".

U Tuluzu "brišu" ružna sećanja

Dosad je oko 40 pacijenata u svetu koristilo inovativnu terapiju koja deluje na traumatična sećanja čineći ih prihvatljivim, a na kojoj od 2007. godine radi laboratorija za traumatičan stres u Tuluzu.

Žene žele više seksa

Tradicionalno verovanje da muškarci žele seks češće nego što to žele žene, više "ne pije vodu". Žene žele seks podjednako često koliko i muškarci, nekada i češće.

Prevara zvana "povećanje koncentracije"

Mnogi studenti posežu za kofeinskim tabletama, energetskim pićima pa čak i lekovima za koje je potreban recept, poput ritalina. Cilj je povećanje koncentracije, što je uglavnom utopija.

Poseta Pragu idealna u proleće

hacklink Prestonica Češke privlači turiste svojim dvorcima, ulicama i pivom, a proleće je pravo vreme za posetu ovom romantičnom gradu.

Da li biste potpisali seksualni ugovor?

Da li biste potpisali seksualni ugovor kojim se obavezujete da ćete s partnerom imati seks određen broj puta u toku nedelje? Stručnjaci za seks kažu da to itekako može pozitivno uticati na seksualni život.

Najsrdačnije zemlje su....

Od sto četrdeset zemalja koje su učestvovale u novom istraživanju Island je proglašen zemljom koja je najsrdačnija prema strancima, dok se Bolivija okitila neslavnom titulom.

Analni seks: Da ili ne?

Dok je u nekim kulturama tabu, u drugim je analni seks normalna varijacija seksualnog opštenja. Treba li ga praktikovati ili ne?