Novosadski informativni portal 021

Život

FOTO: Propale građevine sveta

Ako je najbolji prikaz istorije razvoja ljudske civilizacije sadržan u građevinama koji su ostale i do danas, onda je i istorija propalih građevinskih projekata ujedno i prikaz civilizacijskih neuspeha svetu.

Zašto žene prekidaju dijetu?

Dve trećine žena priznaje da samo traže izgovore kako bi prekinule dijetu, a 84 odsto njih je odustalo i ranije nego što su mislile, pokazala je studija britanske kompanije "British Lion Eggs" sprovedena na 2000 ljudi.

Godišnje umre tri miliona beba

Svake godine širom sveta umre tri miliona beba, saopšteno je na međunarodnoj konferenciji u Johanesburgu gde se raspravljalo o tome kako smanjiti smrtnost novorođenčadi.

Raspisan konkurs za upravnika Stounhendža

Prvi put u istoriji dugoj 4.000 godina vlasnici Stounhendža su raspisali konkurs za upravnika ovog mesta, čije će dužnosti između ostalog biti održavanje veza sa hodočasnicima i lokalnim stanovništvom i čuvanje "dostojanstva kamenog spomenika", čija misterija do danas nije otkrivena.

Plaže šarenog peska

Klasičnu peščanu plažu zamišljamo kao kombinaciju žutog peska i plavog mora. Ali neke su poznate upravo po neobičnoj boji peska, od ljubičaste, narandžaste ili zelene do raznobojnih nijansi nalik duginom spektru.

Vežbanje umanjuje štetu od alkohola

Kondicioni trening dokazano poboljšava kognitivne funkcije poput pamćenja i koncentracije, a kod alkoholičara smanjuje posledice alkohola na belu moždanu masu.

Starica seksom iznudila 400 miliona jena

Sud u Japanu naložio je ženi staroj 77 godina, koja je dobila četiri miliona dolara od 79-godišnjeg muškarca u zamenu za seksualne i romantične usluge da mu vrati novac.

Svingerski život u Novom Sadu

Dvadesetpetogodišnja plavuša Marija i njen nevenčani suprug Zoran žive normalnim životom, imaju dvoipogodišnjeg sina i bore se sa istim problemima kao i većina Novosađana.

U Kuršumliji otkriven džinovski prirodni zid

Stručnjaci turističkog preduzeća "Planinka" otkrili su danas u ataru sela Rudare, na teritoriji opštine Kuršumlija, zid sastavljen od horizontalnih kamenih kolona dužine 100 metara i visine deset metara.

Zašto muškarci glume orgazam?

Već duže vreme je poznato da postoji veliki broj žena koje glume orgazam, ali novo istraživanje na Harvardu je otkrilo da to takođe radi i veliki broj muškaraca.

Malo alkohola u trudnoći je ok

Alkohol nije strogo zabranjen u trudnoći jer umereno uživanje u njemu nema negativan efekat na razvoj bebe, pokazala je studija Univerziteta London na više od 10.000 majki tokom i nakon trudnoće.

Kad je orgazam najjači?

Težite li većem užitku u seksu, oslobodite svoj poslepodnevni raspored i upustite se u vruće seanse od 13 do 17 sati, pokazala je onlajn studija.