Novosadski informativni portal 021

Život

Posmatranje komete iz aviona

Jedna nemačka turistička agencija prodaje avionske karte za let koji će 88 putnika, zaljubljenika u astronomiju, omogućiti da iz veće blizine posmatraju jednu od dve retke komete koje će ove godine proći pored Zemlje.

Farbaju travu zbog turista

Izgleda da je stara poslovica: "Trava je uvek zelenija u tuđem dvorištu" donekle tačna, pogotovo za kineski grad Čengdu jer je u njemu trava zaista zelenija nego bilo gde drugde.

Kabine za spavanje na aerodromu

Presedanje, čekanje ranih jutarnji letova, gubljenje vremena na aerodromu… Mnogi ove trenutke koriste za preko potreban odmor, pa ne čudi to što sve više aerodroma u svojoj ponudi ima i neobičan smeštaj.

Šta može ubiti želju za seksom?

U poslednje vreme niste raspoloženi za seks, a i kada se konačno desi ne uživate kao ranije? Najverovatnije se razlog krije u nekom od ovih uzroka.

Izlečena beba rođena sa virusom HIV

Naučnici su danas objavili da su prvi put uspeli da izleče bebu rođenu sa virusom HIV, koji izaziva sidu, što bi moglo biti izuzetno važno za uspešnije lečenje beba inficiranih na porođaju.

Gvožđem protiv PMS-a

Žene koje konzumiraju namirnice bogate gvožđem imaju od 30 do 40 odsto manje šanse da trpe posledice premenstrualnog sindroma (PMS), nego one dame koje ovaj mineral unose u manjim količinama.

Pesimisti duže žive

Konačno pesimisti među nama imaju zbog čega da budu srećni. Naime, stariji ljudi koji su čitav život mislili "o najgorem", duže žive, pokazala je studija.

Seks sa kolegom, da ili ne?

Prema istraživanju koje je sproveo "Haston Kronikl" pokazalo se da je iznenađujući broj zaposlenih koji su priznali ne samo flertovanje s kolegom, već i da su su tu vezu konzumirali upravo na radnom mestu.

FOTO: Hotel inspirisan pandama

Haoduo Panda Hotel u potpunosti inspirisan čuvenim crno belim azijskim medvedima, biće otvoren u maju i verovatno će oduševiti najmlađe posetioce.

Kada je vreme za seks nakon porođaja?

Iako možete pomisliti da je seks poslednja stvar koja će pasti na pamet nenaspavanim novim majkama, jedno istraživanje urađeno u Australiji je pokazalo da čak 41 odsto žena stupa u seksualne odnose samo šest nedelja nakon porođaja.

Patite li od seksomnije?

Jedni hrču, drugi imaju noćne more, neki spavaju "kao bebe", a ima i onih koji tokom sna doživljavaju orgazam i to pravi.

Jeftinije Jat-ove karte do 5. marta

Promotivna akcija "Jat Ervejsa", u okviru koje putnici mogu da kupe jeftinije povratne karte ka nekoj od 23 destinacije nacionalnog avioprevoznika, traje do 5. marta.

VIDEO: Ber Grils o bezbednosti u avionu

Televizijski voditelj i stručnjak za preživljavanje Ber Grils je zvezda novog videa koji se tiče bezbednosti tokom leta Air New Zealanda i koji će biti emitovan u njihovim avionima Airbus A320.