Novosadski informativni portal 021

Život

Zdravo je imati višak kilograma?

Imati nekoliko kilograma viška možda uopšte nije loše po zdravlje, ukazuje jedna meta-analiza na uzorku od gotovo tri miliona ljudi, čiji su rezultati nedavno objavljeni u Žurnalu Američkog medicinskog udruženja.

Prva mapa seoskog turizma u Srbiji

Ljubitelji seoskog turizma i domaćih proizvoda moći će sami da putuju po Srbiji i tako pronađu domaćinstvo koje im odgovara, jer je napravljena detaljna mapa ruralnog turizma.

Noge koje zavode muškarce

Plastični hirurg Fahd Bensliman 12 godina je proveo analizirajući fotografije modela i sportista, pa čak i grčke kipove, barbike i skice Leonarda Da Vinčija ne bi li otkrio tajnu lepih nogu i kakve tačno noge zapadnjaci smatraju standardom. I sada tvrdi kako je otkrio formulu savršenih nogu.

Šta izaziva akne kod odraslih?

Sve više žena pati zbog problema akni u odraslom dobu, a one su obično signal poremećaja u hormonima koji mogu upućivati i na druge zdravstvene probleme, tvrdi dermatolog dr. Kanade Šinkai sa Univerziteta Kalifornija.

Osmočasovna dijeta novi hit

Nova osmosatna dijeta postala je pravi hit u Americi, a popularnost je stekla jer vam dozvoljava da jedete sve što želite.

Rakija dobra za kardiovaskularni sistem

U srpskom narodu oduvek je postojalo verovanje da je rakija veoma lekovita i da poneka čašica tog žestokog pića povojno utiče na zdravlje, što su i potvrdila neka medicinska istraživanja.

Najbolji gradovi za doček Nove godine

Ako se na spisku vaših stvari koje treba da uradite pre nego što umrete nalazi i doček Nove godine na Tajms Skveru, onda se prvo uputite u Njujork. Ali ako su vam draža manja turistički izvikana dešavanja i potoci šampanjca, onda se držite podalje od Menhetna. Evo gradova koji nude jednako zanimljiv (ako ne i bolji) provod.

Brazil: Obavezno evidentiranje zaraženih HIV-om

U cilju intenziviranja borbe protiv side i što ranijeg lečenja, od brazilskih lekara će se u buduće zahtevati da vlastima prijave svaki slučaj zaraze HIV virusom, saopštava ministarstvo zdravlja Brazila.

Predupredite novogodišnji mamurluk

Da se nakon najluđe noći ne biste probudili sa teškim maurlukom zbog kojeg ćete ceo 1. januar provesti u krevetu dovoljno je da pred polazak na doček pojedete nekoliko špargli, savetuju naučnici.

Pokloni koje on ne želi

Zna se, uglavnom, šta muškarci žele u krevetu. Ali, šta žele pod jelkom? Evo nekoliko "zabranjenih" poklona.