Novosadski informativni portal 021

Život

Odmor nezamisliv bez računara?

Prošlo je vreme kada su ljudi odmor smatrali begom od svakodnevnog života jer sve više njih želi da svoje doživljaje i iskustva saopšti u realnom vremenu i da koristi tehnologiju za zabavu i komunikaciju.

Sperma kao antidepresiv?

Žene koje imaju polne odnose bez kondoma i dopuštaju partneru da ejakulira unutra materice, manje su sklone depresivnim stanjima od onih koje to ne praktikuju.

Lečenje u inostranstvu tokom godišnjih odmora

Osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), koji tokom sezone godišnjih odmora odluče da otputuju u inostranstvo, imaju pravo na hitnu medicinsku pomoć ukoliko se za to ukaže potreba, što ostvaruju na osnovu potvrde o zdravstvenom osiguranju.

Seks sa bivšim - da ili ne?

Pod uslovom da vezu niste prekinuli u velikoj svađi, seks sa bivšim dečkom može predstavljati zanimljivo iskustvo, ali i jako komplikovanu situaciju.

Olupina Koste Konkordije kao turistička atrakcija

Turistima u bivšoj ribarskoj luci Santo Stefano na suncem obasjanoj toskanskoj obali nudi se novo, mada pomalo morbidno iskustvo - jednodnevni izlet do olupine turističkog broda "Kosta Konordija" koji se 13. januara nasukao kod obala ostrva Điljo kada je poginulo 32 ljudi.

Porođajni stres jednak onom u ratu

Jedna od tri novopečene mame mogu imati simptome posttraumatskog stresa, stanja koje se obično povezuje sa osobama koje su bile u ratu ili bile svedoci terorističkih napada.

Da li ste čuli za "Lažijadu"?

Neobična manifestacija "Lažijada", koja se 9. avgusta održava u mestu Drlače kod Ljubovije, okuplja svake godine veliki broj posetilaca zainteresovanih da se takmiče u nesvakidašnjim disciplinama.

Iskrene osobe su zdravije

Jedno novo istraživanje pokazalo je da iskrene osobe imaju bolje mentalno i fizičko zdravlje, od onih koji svakodnevno lažu.

Gej frendli hoteli u Crnoj Gori

Na hotelima, koji su članovi Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), biće postavljene pločice u duginim bojama, koje će ih označiti kao prijateljski nastrojene prema gejevima.