Novosadski informativni portal 021

Život

Ukida se let Keln-Beograd

Jedina direktna avionska linija između Kelna i Beograda biće ukinuta od februara. Andreas Engel iz "Džermanvingsa" kaže da ti letovi nisu bili isplativi.

Kontraceptivne pilule mogu uzrokovati vensku trombozu

Opasnost od venske tromboze je dvostruko veća kod žena koje koriste kontraceptivne pilule treće generacije (sadrže supsance "dezogestrel", "gestoden i "drospirenon"), nego kod onih koje koriste pilule druge generacije (najstarije na tržištu koje sadrže "levonorgestrel"), a četvorostruko u odnosu na one koje ne koriste hormonsku kontracepciju, pokazalo je istraživanje grupe danskih naučnika.

Rekordna posećenost Aušvica

Memorijalni centar Aušvic-Birkenau saopštio je da je 2011. godine više od 1,4 miliona ljudi posetilo ovaj nekadašnji logor smrti.

Marihuana poboljšava mentalne funkcije sredovečnih

Mentalne funkcije sredovečnih ljudi, koji su povremeno koristili nelegalne "lake" droge, nisu ništa gore, nego su čak neznatno i bolje, od mentalnih funkcija njihovih vršnjaka koji nikad nisu koristili drogu, utvrdili su britanski stručnjaci s londonskog Kingz koledža.

Novogodišnji običaji širom sveta

Nova godina je tradicionalno vreme okupljanja - porodičnog, sa prijateljima, na organizovanim proslavama, žurkama i to u svečanim haljinama i odelima u dekorisanim enterijerima. Svaka zemlja ima i poneku specifičnost, ali je suština ista.

Bordel posvećen SF-u

Amerikanac Denis Hof planira da otvori bordel sa "damama" iz naučno-fantastičnih knjiga i filmova.

Gazirana pića uzrokuju agresivnost

Istraživanjem koje je sprovedeno na 1.878 tinejdžera iz 22 škole u Bostonu, starosti od 14 do 18 godina, dokazana je povezanost konzumiranja slatkih gaziranih pića i agresivnosti.

Indijci "gaje" svoje mostove

Stanovnici severoistočne indijske države Meghalaje ne grade mostove već ih "gaje" u kišnim šumama, odnosno prave mostove od prastare loze i korenja drveća, koji se protežu vodoravno preko reka i potoka stvarajući čvrstu lestvičastu konstrukciju.

Svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka

U Srbiji skoro svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno od njih umre od te bolesti, dok se 60 odsto obolele dece uspešno izleči, saopštilo je danas Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

VIDEO: Tuku se jastucima da se reše stresa

Stotine Kineza "naoružanih" jastucima na kojima su napisana imena njihovih šefova ili profesora učestvovalo je u Šangaju, petu godinu za redom, u masovnoj tuči jastucima čiji je cilj oslobađanje od stresa.