Novosadski informativni portal 021

Život

Kip slobode slavi 125. rođendan

Kip slobode ove nedelje slavi 125. rođendan, a nakon ceremonije obeležavanja godišnjice koja će biti održana u petak, biće godinu dana zatvoren za javnost radi restauracije i rekonstrukcije.

Protiv bola bez lekova

Mnogi od nas prolaze kroz bolne patnje. Međutim postoje tehnike koje će vam pomoći da se oslobodite konstantnog fizičkog, hroničnog bola i nelagode koju često osećate.

Zemlje sa najboljim seksom

Grci su prvi po učestalosti seksualnih odnosa, Šveđani veštine potrebne u krevetu uče u školama, Brazilci su spremni sve da probaju, dok Izraelke znaju da traže od partnera ono što im prija.

Pacijenti nanezadovoljniji porodilištima

Pacijenti u Srbiji nedovoljno poznaju svoja prava, uglavnom se žale na lošu komunikaciju sa zdravstvenim radnicima i uslove smeštaja u bolnicama, a najnezadovoljniji su uslugama na ginekološkim i akušerskim odeljenjima, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Iločki dvorac i podrumi

Ilok je mesto gde se spajaju kulture Istoka i Zapada, poznat je još i kao „Srijemski Dubrovnik“. Nadomak središta istorijskog i vinskog grada Iloka, na brežuljku odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srem i Bačku smestio se dvorac Principovac još iz vremena Odescalchi (1864 god).

Zašto se gojimo zimi?

Topla garderoba, koju oblačimo sa dolaskom hladnih dana, sakriva telo tako da na njega mnogo manje mislimo, pa se ne treba čuditi što se u proseku ugojimo između 1,5 do dva kilograma tokom zime, objašnjavaju britanski lekari.

Srušio se deo Pompeja

Deo unutrašnjeg zida u Pompeji srušio se usled obilnih kiša i jakog nevremena. Urušavanje se dogodilo u blizini područja poznatog kao "Porta di Nola" koje je otvoreno za turiste.

Uhapšeni zbog seksa u muzeju

Jedan par uhapšen je u muzeju u Čarlstonu nakon što su uhvaćeni kako u tri sata ujutru vode ljubav u jednoj od prostorija najstarijeg muzeja u Americi.

Hiperseksualnost jedan od simptoma besnila

Neimenovana 28-godišnja žena iz Indije požalila se doktoru na neobičan simptom – iznenadni pojačani seksualni nagon i konstantnu seksualnu uzbuđenost, često bez ikakve stimulacije.