Život
01.10.2010.
14:36
Naučnici sa Univerziteta u Južnoj Kaliforniji otkrili su da je razlog zbog kojeg muškarac uopšte ne doživljava ženu ozbiljno kad ona viče ili nekontrolisano plače, leži u njegovim genima.
  • 03.10.2010 12:57
    I meni toliko tekstova u ovim neobaveznim rubrikama zvuci kao opravdanje, da sam ponekad stvarno razocarana...
  • Andro

    03.10.2010 10:34
    @Zoe
    Voleo bih da se nisi uvredila zbog ovog objašnjenja. Ali, zaista je (kao i za većinu stvari) kriva evolucija. Kada drami drugi muškarac, kod muškarca se aktivira osećaj suparništva i zato pažljivije prati ovo izlaganje, procenjujući da li i u kom trenutku treba i fizički da reaguje.
    Što se tiče ozbiljnih životnih drama, kao npr. povodom teških bolesti, naravno da će muškarac saslušati sa empatijom, pažljivo i pomoći koliko može. Ali mislim da u gornjem tekstu nije bilo reči o takvim slučajevima.
  • zoe

    01.10.2010 17:38
    nemojte vise otkrivati molim vas
    A kako mozak muškarca funkcioniše kad drami drugi muškarac? Jel tada muški mozak bolje shvata ozbiljnost situacije? Da li to znači da ako žena drami u vezi ozbiljnih i konkretnih razloga (npr.ozbiljnih oboljenja i sl.)od muškarca neće dobiti pomoć i podršku? Iskreno,ovaj šturi tekst zvuči kao opravdanje,i volela bih da svi pomalo pripaze šta i kako objavljuju...
  • pera

    01.10.2010 17:37
    moje mišljenje
    Kada žena "drami" muškarac misli da treba da joj pomogne i pokušava da nađe rešenje njenog problema, što je često jako teško. Ali ona uopšte ne želi da on reši njen problem, već samo da je sasluša jer će joj biti lakše kad izbaci iz sebe to što je muči. Muškarci ubrzo nauče da ne treba da rešavaju njene probleme već samo da se prave da je slušaju i povremeno potvrdno klimnu glavom. Mada ponekad ona kaže nešto što stvarno treba čuti i uraditi nešto po tom pitanju, ali niko ne zna kada će se to desiti i kada se treba "uključiti", a kada ostati "isključen".
  • Andro

    01.10.2010 15:32
    Naravno.
    Kroz proces evolucije, mozak muškarca se razvio tako da mora biti pribran u ekstremnim situacijama jer od toga je često zavisio ne samo njegov, nego i životi članova njegove porodice. Zato i danas muškarac u momentima kad žena plače ili pravi "dramu" često pokušava da shvati šta ona zapravo od njega želi i pokušava da nađe rešenje za problem, koji često ustvari uopšte i ne postoji ili ne "prenaduvan" do kosmičkih razmera. Ovo ženu najčešće još više iznervira.
    Rešenje: rekreirajte se, ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna