Život
06.10.2010.
10:11 > 14:23
Srbija, u turističkom pogledu, za Sloveniju spada među najvažnija tržišta, jer su srpski turisti četvrti po brojnosti u Sloveniji, a prošle godine su ostvarili najveći porast broja dolazaka, za čak 51 posto.
  • 08.10.2010 16:22
    Svasta
    Mora da vam je zivot savrsen isto kao i zemlja u kojoj zivite. Trosite vi i dalje energiju na pogresne stvari, pa ce vam Srbija ili ti "Srpska" i dalje bliti u blatu do kolena.





  • dragaN

    08.10.2010 06:55
    Ovde izgleda neko ima problema sa IQ
    @Lektor
    Odvalio si takvu glupost u vezi engleskog, da je ispod svakog nivoa upustati se u raspravu sa tobom.

    Zapitaj se samo kako se na engleskom kaze Srbin.
  • lektor

    07.10.2010 15:52
    Englezi upravo koriste ono što bi se najpreciznije prevelo kao Srbijanski a ne Srpski

    Serbia - Serbian tourists

    Srbija - Srbijanski turisti

    Ne mogu turisti iz Srbije i turisti iz Republike Srpske biti i jedni i drugi "Srpski turisti". Pa nije gramatika i fonetika nešto što se pravi kako se nekom ćefne, već poznaje određena pravila koja se u Srbiji krše radi očuvanja hegemonističkih ideja.





  • sale novosadjanin

    07.10.2010 14:12
    ej hvala.....
    koja ti je maticna drzava?
    srbija !!!!
    to sto si po nacionalnosti niko te ne pita !!!
    svi smo isti.
    ja bar nepravim razliku posto sam vojvodjanin srpskog porekla !!!!
  • dragaN

    07.10.2010 13:34
    Odlicna ideja
    @scrib
    "Kao sto se Hrvatska zove Hrvatska, a ne Hrvatija"
    Odlicno!!! Svaka cast na ideji. Onda da promenimo da se drzava zove Srpska umesto Srbija, kad se vec ugledas na Hrvatsku. Mozda bi ti se to vise svidjalo?

    "Srbijanski"
    Malo morgen, druze! A sta bi ti da Srbi iz Vojvodine odjednom postanu Srbijanci? Srbi iz Vojvodine po nacionalnosti su Srbi, a izraz Srbijanci koriste za Srbe is ostatka Srbije. Ti bi to hteo da oteras Srbe iz Vojvodine?

    E pa nece moci, kao sto stanovnici Arabije nisu arabijanski turisti, nego arapski turisti.
    srbIJA-srpSKI
    arabIJA-arapSKI

    Nego, druskane sta cemo sa Engleskim medijima kad objave vest "Serbian tourists"? U prevodu "srpski turisti"? Oces da im uputis protest? Ahahahahaah
  • scrib

    07.10.2010 09:23
    Turisti iz Srbije mogu bili samo Srbijanski turisti. Srpski bi mogli biti da se drzava zove "Srpska" umesto "Srbija", kao sto su Hrvatski jer im se drzava zove Hrvatska, a ne Hrvatija.
  • Dejan

    07.10.2010 08:27
    Polu Mađaru, polu Srbinu
    Srpski turisti ili turisti iz Srbije - svejedno je, samo što je ovo prvo malo kraće. Kao što to važi za - nemačke turiste ili turiste iz Nemačke. A to što se nekom broje krvna zrnca (pa napominje da je polu Mađar, polu Srbin) ili što je alergičan na sve što je srpsko, njegov je problem. Bar dok se duva samo na komentarima.
  • dragaN

    07.10.2010 07:59
    Mrznja ti je pomutila razum
    @Hvala

    I sta kazes, do je po direktivi SANU, obojeno nacionalizmom. Kad si tako pametan, a kako ces na srpskom jeziku da nazoves turiste iz Rusije? Ruski turisti,rusijanski ili nekako drugacije? Iz Libije nisu libijski nego libijanski turisti? Ona jedna polovina bi trebalo da te se stidi.
  • Tako je

    07.10.2010 05:11
    Ja sam isto pola madjar pola srbin i izjasnjavam se kao srbin tako da ovaj komentar od 07.10.2010. "Hvala" ne stoji!
  • hvala

    06.10.2010 22:22
    Ja sam pola Mađar pola Srbin, žena mi je Slovakinja. Ne vidim kako smo mi "Srpski" turisti. Angažujte lektora ili nemojte objavljivavi tuđe po direktivi SANU i ostalih dušebrižnika, srbizmom obojene članke i vesti, posebno one o sportu i sl. Građani Srbije nisu Srbi, Srbi su etnička grupa, pa tako "Srpski" može da se odnosi samo i isljučivo na njih, a ne na sve građane Srbije. Dokle svi jednako plaćamo porez, dotle niko nema prava da nas etiketira kao pripadnike sopstvene etničke grupe samo zato jer je bahat i osion.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna