Ginis će uskoro moći da piju i vegetarijanci

Ginis planira da iz tehnologije proizvodnje izbaci "isinglas s", kolagen dobijen iz sasušenih ribljih mehura koji se koristi prilikom filtriranja piva od čestica kvasca.

U irskom pivu Ginis uskoro će moći da uživaju i vegetarijanci i vegani.

Čuvena dablinska pivara, osnovana daleke 1759. godine, odlučila je da svoju proizvodnju usaglasi sa novim trendovima i navikama potrošača. Pritisnut zahtevima tržišta, Ginis planira da iz tehnologije proizvodnje izbaci "isinglas s", kolagen dobijen iz sasušenih ribljih mehura koji se koristi prilikom filtriranja piva od čestica kvasca.

Taj proces će se, ubuduće, obavljati bez korišćenja životinjskih proizvoda. "Počeli smo sa instaliranjem novog sistema", kazao je portparol pivare, dodajući da je reč o kompleksnoj tehnologiji koja će u potpunosti biti uvedena od kraja 2016.

U Ginisu navode da nova metoda, koja će biti i ekološki prihvatljiva, neće uticati na kvalitet piva koje će se i dalje praviti od ječma, hmelja, kvasca i vode.

Mnoga piva, poput Hajnekena i Milera, već su "vegetarian friendly".

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti