Bora Sibinkić novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine

Na vanrednoj izbornoj skupštini Sportskog saveza Vojvodine za novog predsednika ove organizacije izabran je aktuelni predsednik Kajakaškog saveza Vojvodine Bora Sibinkić.
Na vanrednoj izbornoj skupštini Sportskog saveza Vojvodine za novog predsednika ove organizacije izabran je aktuelni predsednik Kajakaškog saveza Vojvodine Bora Sibinkić.

Za njega je glasao 51 delegat, dok je protivkandidat Mihajlo Miletić dobio 29 glasova.

Obojica su prethodno podneli plan i program rada, a Sibinkić u izjavi za 021.rs kaže da je plan naslonjen na Strategiju razvoja sporta u Srbiji.

- Pre svega čekamo novi zakon o sportu. Biće potrebno mnogo snage, volje i zajedničkog angažovanja kako bismo sproveli plan i strategiju u cilju razvoja sporta u Vojvodini. Puno toga zavisi od međusobne komunikacije, aktivnosti članica SSV-a, budžeta kojim ćemo raspolagati i sličnih stvari - kaže Sibinkić.

Sibinkić je predložio novi sastav Upravnog odbora ove nevladine organizacije, a u njemu će ubuduće sedeti Jelena Rakonjac Erić, Mihail Dudaš, Aniko Žiroš - Jankelić, Zoran Šćepanović, Darko Karan, Petar Bogunović, Jovan Panić i Vladimir Šiška. Za generalnog sekretara ponovo je imenovan Mladen Stojšin.

Bora Sibinkić je inače dobitnik nacionalnog sportskog priznanja Vlade Srbije. Kao član četverca sa Filipovićem, Đenadićem i Zorićem osvojio je dve zlatne i dve srebrne medalje na svetskom i evropskom prvenstvu u disciplini K-4 200 metara u periodu između 2006. i 2008. godine. Rođen je u Novom Sadu, a karijeru je počeo u kajakaškom klubu Liman.

Inače, izborima u Sportskom savezu Vojvodine prethodila je smena bivšeg predsednika Darka Parežanina nakon njegovog sukoba sa pokrajinskom sekretarkom za sport Marinikom Čobanu.

  • goran NS

    09.12.2015 13:05
    Dudas? ... pa ni svoj klub ne zna da vodi a ne SAVEZ!!!!
  • 09.12.2015 11:50
    Da li je pozicija volonterska? Ili ce pak, neuspesni, krezubi i siromasni, morati da placaju lagodan zivot ovog uspesnog i vec lovarnog delije?
  • 09.12.2015 10:01
    znam ga dugo
    drag, dobar, pouzdan, predan dobru, momak i po, pravi covek, radnik, sportas...sto bi rekle babe iz krajine;'govno mu na glavu' da ga pohvale neureknu a i okruzenje politicara nezagadi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.