Ruski reprezentativac novo pojačanje RK Vojvodina

Ruski rukometni reprezentativac Aleksej Rastvorcev najveće je pojačanje srpskog rukometnog šampiona pred novu sezonu.
Ruski rukometni reprezentativac Aleksej Rastvorcev (36) najveće je pojačanje srpskog rukometnog šampiona pred novu sezonu, saznaje 021.rs.

Ovaj dvometraš koji igra na poziciji levog beka zameniće u timu Uroša Elezovića koji je otišao u katarsku Lahviju.

U Vojvodinu je dolazi iz skopskog Vardara, a prethodno je igrao za Čehovske Medvede i Voronjež. Za reprezentaciju Rusije odigrao je 169 utakmica i do prošle godine im je bio kapiten.

Vojvodina je znatno renovirala tim pred novu sezonu u Ligi šampiona i Seha ligi. Sem Rastvorceva novajlije u timu su pivotmen Goran Trkulja pristigao iz španske Bidasoe koji menja Vuka Lazovića (otišao u Libek). Tu je i levi bek Milan Vučković koji je došao iz Požarevca, kao i desno krilo Aleksandar Gugleta iz kragujevačkog Radničkog. Do početka sezone moguće je da će doći i novi golman, pošto Miroslav Kocić karijeru nastavlja u Bešiktašu.

Sem Elezovića, Kocića i Lazovića, crveno-beli tim su ovog leta napustili i Miralem Bećirović, Luka Denić i Boban Živković.

Vojvodinu od nedavno predvodi Nikola Marković koji je došao iz Jugovića, a inače je selektor kadetske selekcije sa kojom će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Rusiji u avgustu. Do tada, igrači će biti pod dirigentskom palicom trenera Dragana Kukića, koji će sa Milanom Mirkovićem i kondicionim trenerom Aleksandrom Jovančevićem voditi treninge. Podsetimo, Đorđe Ćirković koji je sa Vojvodinom u poslednje tri sezone osvojio nekoliko trofeja karijeru nastavlja u rumunskoj Konstanci.

Trostruki prvak Srbije prvu utakmicu u novoj sezoni igraće 26. avgusta protiv mađarskog Vesprema u SEHA ligi. Pre toga očekuju ih pripreme i tradicionalni turnir u Doboju. U Ligi šampiona prvi susret crveno-beli igraju u Belorusiji protiv Bresta u drugoj polovini septembra.

  • el pivote

    29.07.2015 05:53
    Auuuu svaka cast !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.