Tuzlanska Sloboda posle 23 godine u Novom Sadu

Fudbaleri Novog Sada ugostiće 8. oktobra Slobodu  iz Tuzle na stadionu na Detelinari, što će biti prvo gostovanje ovog tima u Novom Sadu posle 23 godine.

Fudbaleri Novog Sada ugostiće 8. oktobra Slobodu  iz Tuzle na stadionu na Detelinari, što će biti prvo gostovanje ovog tima u Novom Sadu posle 23 godine.

Rukovodstvo Slobode je bez razmišljanja prihvatilo predlog rukovodstva Novosađana da se na ovaj način obnovi staro sportsko rivalstvo i uspostavi saradnja između dva kluba.

Tuzlaci su naime poslednji put igrali u Srbiji u šampionatu 91/92 kada su zauzeli pretposlednje mesto. Ta sezona je poslednja u kojoj su ušestvovali timovi iz Bosne i Makedonije, a ujedno i poslednja sezona fudbalskog prvenstva SFR Jugoslavije, pošto je od naredne sezone oformljeno prvenstvo SR Jugoslavije. BiH i Makedonija su 1992. godine proglasile nezavisnost, a usled rata u BiH, klubovi iz ove zemlje nisu završili sezonu.

- Proteklog vikenda ugostili smo ekipu Sloge iz Borova, a narednih nedelja će se na Detelinari gostovati renomirane ekipe iz regiona, ali i nekoliko naših Superligaša. Držimo se onoga da nije bitno koji smo rang, već koje ime nosimo i branimo - rekao je predsednik UO "kanarinaca" Tomislav Lovreković. On dodaje i da je ponosan što su iz Noriča, grada pobratima Novog Sada, nedavno dobili dres engleskih "kanarinaca" sa potpisom svih prvotimaca.

Podsetimo, nekadašnjeg drugoligaša letos je preuzela nova uprava sa ciljem da popravi stanje u klubu koji je pao u četvrti rang takmičenja i bankrotirao pošto su mu ukupna dugovanja premašila 50 miliona dinara.

  • goga rfkns

    03.10.2014 14:29
    @vojvosadjan
    Takvi kao ti su govorili da ce se klub igasiti pre godinu dana a sad nikad vise dece u skoli fudbala, stadion nikad lepsi, a pomocni teren skockan samo tako. Prvi tim je morao iz zadnje lige jer se tako mora. Mi dobijamo od nove godinr sponzora Sogaz, a vi se smejte i dalje. Vas cinizam i uvrede nam samo daju snagu da nastavimo jos bolje.
  • Novosađanin

    03.10.2014 13:57
    Novosadski Tuzlaci
    Interesantan detalj. Za Slobodu uz Tuzle su igrali i neki novosađani: Aleksandar Ivoš, Vladimir Rakić, Svetozar Čiča, Mladen Jovanić...
  • misa avokado

    03.10.2014 11:29
    Tuzlake je potrebno dočekati u prijateljskoj atmosferi i nipošto se ne sme zviždati i urlikati, prisetite se da su nedavno oni omladinski reprezentaciju Srbije dočekali s poštenjem i bez zviždanja ispratili "Bože pravde". Nadam se lepom fudbalu i dobroj porodičnoj atomsferi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.