Bata Milovančev kandidat za predsednika LSV

Direktor Luke, Aleksandar Milovančev, ušao je u trku za predsednika LSV, a na sutrašnjoj sednici rukovodstvo će izabrati ili njega ili njegovog protivkandidata.
Aleksandar Bata Milovančev (SNS) ušao je u trku za predsednika Lovačkog saveza Vojvodine (LSV), a na sutrašnjoj sednici rukovodstvo će izabrati ili njega ili njegovog protivkandidata Milana Pažina.

Aktuelnom predsedniku Lovačkog saveza Vojvodine, Milanu Pažinu, ističe četvorogodišnji mandat, ali on smatra da i dalje može da vodi ovo udruženje jer je po njegovom mišljenju do sada dobro poslovalo. U svom predizbornom obećanju navodi neophodnost veće afirmacije lovstva u osnovnim i srednjim školama, kako bi se više radilo sa lovačkim podmlatkom.

Sa druge strane, njegov protivkandidat Bata Milovančev iz redova SNS-a, aktuelni direktor Luke Novi Sad i dugogodišnji lovac, smatra da u rukovođenju savezom vojvođanskih lovaca ima mnogo mesta za napredak i bolje upravljanje od dosadašnjeg.

On u okviru svoje predizborne kampanje za predsednika LSV ističe da trenutnom rukovodstvu zamera netransparentnost u poslovanju. On smatra da članarine treba smanjiti ispod dosadašnjih 1.400 dinara, a da novac zatim treba ulagati u lovišta koja su "potpuno uništena".

"Ako budem izabran za predsednika odmah ću se odreći svih privilegija, dnevnica, korišćenja službenog vozila i slično. Novac koji bi trebalo da preostane od smanjenih troškova ulagaćemo u lovačka udruženja. Zalagaću se za izmenu propisa da bi se dozvolilo iznošenje mesa divljači u iznosu od 10 kilograma po lovcu, što bi privuklo više turista. Generalno, svim silama ću se zalagati da se zaustavi propadanje vojvođanskih lovišta i životne sredine", rekao je Milovančev za Dnevnik.

Aleksandar Milovančev je lekar po profesiji, a šef je odborničke grupe SNS u novosadskom parlamentu.

  • NS

    21.04.2015 07:27
    Uspešan čovek
    Vredan, ambiciozan čovek. Takvi i trebaju da vode Lovački savez Vojvodine.
  • Mister

    18.04.2015 21:20
    Gluposti
    Ala se ovaj nalupetao, čista demagogija, ne daj Boze da on pobedi....
  • Francuski sobar

    18.04.2015 20:35
    Pitam se...
    Koliko mi je poznato lovci ne plaćaju ni porez na oružje a većina njih ima i po nekoliko puca(ispravite me ako grešim)?A članarina je smejurija.Nisam ribolovac ali stvarno je sramotno kako ih deru i proganjaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti