Čuveni pilot Stevan Popov tragično okončao život

Legendarni pilot Stevan Popov (1947) juče oko 18 časova izvršio je samoubistvo u Novom Sadu.
Legendarni pilot Stevan Popov (1947) juče oko 18 časova izvršio je samoubistvo u Novom Sadu.

Nije poznato zbog čega je okončao svoj život pucnjem iz pištolja.

Stevan je iza sebe ostavio četvoro dece; Stevu, Ivu i Vesnu iz prvog i Jelenu iz drugog braka.

Sahrana čuvenog novosadskog pilota je u subotu na Gradskom groblju.

O Stevanu Popovu

Steva Popov 23 godine bio je pilot Jata, a jedno vreme nosio je i titulu rezervnog oficira JNA. Najplemenitiji podvig učinio je sa posadom boinga 707, 17. aprila 1992. kada je načinio prvi let na liniji Beograd - Sarajevo, koje je gorelo pred oružanim dejstvima, i kada je uspeo tokom mesec dana svakodnevnih letova da izvuče iz sarajevskog pakla oko 40.000 unesrećenih ljudi svih nacionalnosti.

Ponovo se o njemu govorilo juna iste godine kada je iz Stokholma vratio fudbalsku selekciju Jugoslavije sa Evropskog prvenstva na kojem im je bilo zabranjeno da igraju. Avionu nije davana dozvola za poletanje, niti za snabdevanje gorivom. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti Steve Popova "plavi" su, nakon svih peripetija, bezbedno stigli u Beograd.

Popov, inače otac dugogodišnjeg kapitena rukometaša Vojvodine Steve Popova, svoj poslednji intervju dao je portalu 021.rs. Tada je govorio o svojoj dugogodišnjoj borbi za budućnost Aerokluba Novi Sad i čenejskoj aerodroma. Već su se nazirali finalni projekti rekonstrukcije aerodroma, ali je ova iznenadna nesreća sve zaustavila. Intervju sa njim možete pročitati ovde.

  • bb

    05.06.2015 05:18
    za Stevu.
    Imao sam prilike, kao zaposleni u JAT-u na tehnickom odrzavanju vazduhoplova,da budem u direktnom kontaktu sa pilotima pa tako i sa Stevom.Kao saradnik,zahtevan ali korektan,covek za druzenje samo za pozeleti,a o podvigu u vreme neprijateljstava nema se vise sta reci.I on sam nije o tome mnogo pricao.Jednom recju,LJUDINA.Saucesce porodici.
  • Ђотара

    04.06.2015 20:33
    Саучешће породици
    Стеване нека ти је вечна слава и хвала, што си постојао
  • Podbarac

    04.06.2015 20:03
    E u tri lepe
    Baš mi žao čoveka - nisam ga poznavao lično, ali kažu da nije bio loš čovek. Iako naviknut na visine, u poslednje vreme zaglibio se u politička blata ove nesrećne ravnice, e da bi nam grad dostigao visine koje je on video i kojima se nadao za aerodrom i grad.
    Nadam se samo da taj glib nije razlog ove tragedije, nego tragična odluka vezano za neke lične ili zdrastvene probleme. Voleo bih da redakcija isprati ovo do kraja i saznamo motive.

    Ali ukratko, šteta. Iskreno saučešće familiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti