Grad neće da sruši nelegalan sportski centar

Niko od nadležnih u Gradu ne zna kada će biti srušen nelegalno sagrađen sportski centar "Meridijan" u ulici Stojana Novakovića na Novom naselju.
Niko od nadležnih u Gradu ne zna kada će biti srušen nelegalno sagrađen sportski centar "Meridijan" u ulici Stojana Novakovića na Novom naselju. U gradskoj upravi kažu da sudski postupak protiv investitora, firme "Delfin wash" i dalje traje i da ne mogu da ruše dok se ne završi postupak, iako je već doneseno nekoliko rešenja o zabrani radova.

Blic piše da je na ovoj lokaciji pre nekoliko dana počelo i nadziđivanje i da uprkos brojnim svedocima u gradskoj inspekciji tvrde da se tamo ništa ne gradi. "Delfin wash" je zakupac ove parcele od 5.000 kvadrata, ali vlasnik nije sagradio ništa od od onog što je predviđeno urbanističkom dozvolom. Zakupnina ističe sledeće godine, kada je zakupac u obavezi da taj prostor na razmeđi Novog naselja i Detelinare vrati gradu.

Ovaj sportski centar se inače nalazi na parceli gde je prema urbanističkom planu trebalo da bude osnovna škola, ali Grad za sada nema novca za ulaganje u obrazovanje već ulaže u neke druge, kako kažu, "kapitalne" projekte.

  • NijeVažno

    07.08.2011 20:33
    Ni po babu ni po ...
    A šta i kada (ako) se poruši? Biće bolje da raste korov? Treba ih oderati kaznama i porezom, ograničiti radno vreme i ne dozvoliti trajno uzurpiranje, tj. prodaju zemljišta. Možda i mali popust za korišćenje terena za komšiluk?! ;-)
  • KORISNIK SPORTSKOG KLUBA MERID

    04.08.2011 16:22
    Kao korisnik i clan S.C. MERIDIANA prezadovoljan sam uslugama koje sportski centar pruza, kao i uslovima i programom za celu porodicu, po evropskim standardima. Sportski klub ima i svoj parking kao i perionica, a dzipa vozi Djokovic koji cesto svraca kao i gosti iz Teniskog Saveza Srbije. Kao sto je poznato, Sportski klub Meridiana je organizator mnogobrojnih teniskih turnira, kao sto je i medjunarodni turnir koji se odrzava polovinom avgusta. Na ovakvom sportskom centru bi svako pozavideo. Prisetite se samo kakvo je tu djubriste i smetliste bilo pre dve godine. Kamo srece da se slicni klubovi cesce otvaraju, za okupljanje dece i sportske omladine.
  • dada

    20.07.2011 08:41
    ima leka
    Ne rusiti!!!Proveriti vlasnike, papire, kazniti za propuste i dooobro oporezovati.Tako se radi u ozbiljnim zemljama.
    VLasnici?Pa, naravno Darko Covic i kum mu Mirovic.Ovako ili onako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti