Gradnja Žeželjevog mosta tek dogodine

Izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, vredna  45 miliona evra, mogla bi krenuti počekom sledeće godine, a pripremni radovi su u toku, rečeno je u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, vredna  45 miliona evra, mogla bi krenuti počekom sledeće godine, a pripremni radovi su u toku, rečeno je u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Za dva meseca treba da bude odobrena sva projektna dokumentacija, posle čega bi mogla početi izgradnja mosta. Novi most izgledaće isto kao i stari, koji je srušen u NATO bombardovanju, sa dva prepoznatljiva luka.

Kako je rečeno, deo gradilišta je već pripremljen, ali će od vremenskih prilika zavisiti kada će započeti značajniji radovi. Očekuje se da izgradnja mosta bude završena u predviđenom roku, od 32 meseca.

Novi Žeželjev most, kako je istaknuto, neće biti "usko grlo", s obzirom da je planirana izgradnja dvostrukog koloseka sa obe strane mosta. Očekuje se da će tender za izgradnju tih pristupnih saobraćajnica biti raspisan na proleće, a vrednost tog posla procenjena je na 5,5 miliona evra. Izgradnja mosta se finansira iz IPA fondova i iz sredstava pokrajine Vojvodine i grada Novog Sada.

  • selma

    14.10.2011 16:28
    kad se blizi izbori njima su uvek mostovi glavna tema. Ali naravno, samo prica o njima, od izgradnje ni projekat.
  • Milan II

    14.10.2011 08:19
    MOSTOVI U BEOGADU I NOVOM SADU
    Da su izdvojili 10% od novca koji je potrošen za most preko Save na Adi Ciganliji imali bi izgradjen Žeželjev most. Čini se da Novi Sad vredi mnogo manje od !0% Beograda!!!!
  • Коста

    13.10.2011 19:56
    како да не
    Ма дајте молим вас па ко још вама више верује. Све сама празна обећања, ништа велико у НС није урађено и све се завршава на пројектима који завршавају на полици, не ради се ништа, само је битно да се освоји власт па како било и ово је јефтин трик за наивне...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti