Isisavaju novac iz Luke Novi Sad

I pored odluke da se Luka Novi Sad izuzme iz privatizacije, Upravni odbor ovog preduzeća planira otvaranje privatne firme, na koju želi da prebaci celokupnu imovinu ovog državnog preduzeća.

I pored odluke da se Luka Novi Sad izuzme iz privatizacije, Upravni odbor ovog preduzeća planira otvaranje privatne firme, na koju želi da prebaci celokupnu imovinu ovog državnog preduzeća.

Oni su već doneli odluku da se registruje firma "Nova luka" sa početnim kapitalom od 500 evra, na čiji račun bi bilo prebačeno preko 11 miliona evra osnovnih sredstava Luke Novi Sad. Direktor i radnici se ovome žestoko protive, navodeći da se radi o isisavanju para iz državnog preduzeća.

Prema rečima direktora ove firme, Milenka Milivojevića, čak se postavlja pitanje i vrednosti Luke, jer je prošle godine vrednost ovog preduzeća procenjena na 21 milion evra, a sada se objavljuje informacija da vredi 11 miliona.

Kako Milivojević kaže za Press, sistem korupcije u ovoj firmi je sličan onom iz Kolubare, kako bi bio izbegnut status javnog preduzeća i na kraju se sva imovina pokrala.

  • novosađanka

    03.03.2011 15:25
    isto
    Jel imamo mi državne organe: tužilaštvo, policiju, inspekcije? Šta oni rade oko ovoga? Ovakve vesti su postale nepodnošljive,a sve ih je više sličnih, u NS. Dokle?
  • Scotch Bonnet

    03.03.2011 13:30
    Sazrelo
    Vojvodina je uveliko sazrela za nezavisnost samo treba da se ubere. Druga i bolja alternativa ne postoji na ovim prostorima. Strasno sta smo doziveli!
  • sale novosadjanin

    03.03.2011 11:45
    major-e
    govorim o novoj partiji.o novim ljudima.
    nije bitno poreklo jer smo svi od negde nastali.
    bitno je osecati i voleti VOJVODINU kao svoju zemlju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.