Javna preduzeća u gubitku 950 miliona dinara

Izveštaji o poslovanju gradskih preduzeća još nisu došla na Skupštinu grada, a već sada se zna da su zajedno u gubitku od 950 miliona dinara.
Izveštaji o poslovanju gradskih preduzeća za 2013. godinu još nisu došla na Skupštinu grada, a nezvanične informacije govore da su svi zajedno u gubitku od 950 miliona dinara.

Najveći minus ima Zelenilo i to 220 miliona dinara, a sa preko 100 miliona dinara u minusu su prošlu godinu završili i Spens, Stan, Put i GSP.

Lisje i Čistoća su u gubitku oko 51 milion, odnosno 39 miliona. Ovih sedam gubitaša je na ime subvencija iz budžeta prošle godine dobilo 1,3 milijarde dinara, ali su opet poslovali sa minusom.

Prema navodima Blica, pozitivno su 2013. godinu završili Parking servis, Vodovod, Urbanizam i Informatika i njihova zajednička dobit je tek 31 milion dinara, što je zanemarljivo jer su oni zajedno dobili više od 300 miliona subvencija iz budžeta.

Opozicione stranke u Skupštini grada smatraju da vlast krije izveštaje kako bi se prikrila katastrofalna situacija u javnim preduzećima.

  • Zametanje

    10.05.2014 18:39
    tragova

    Što se više krade, tim se veći dug prikazuje!
  • che guevara

    08.05.2014 21:00
    zivela departizacija i stranacki menadzeri
    krali ovi pre njih pa bi oni sad da odrze tradiciju,nego nedavno slusam coveka kako neki nije u toj kradji ispostovo stranku pa ga pomerili i zamislite ukrasti od gradjana uzeti za sebe i dati ostalo stranci smatra se sasvim normalno..
    eto da se zna zasto su javna preduzeca u minusu plus visak politicki zaposlenih..
    reko mi jedared moj stari direktor, vidi napunis casu do vrha pa ako se prospe koja kap niko nece primetiti,sad su sve case prazne a konobara nema....
  • novosadjan 2

    07.05.2014 13:24
    Tacna informacija !!!
    Koliko je JKP LISJE DUZNO I TUZNO ??? Samo ranicima duguje oko 70 miliona dinara sve sa stundetima a sveobuhvatna cifra se vrti oko 330 MILIONA DINARA. I ko ce da odgovara za ovoliki minus POSTENI DIREKTOR Ivanisevic ( STUDENT GENERACIJE ) kome nista nije tesko pa ni ovoliki minus da napravi ili onaj ko ga je postavio na to mesto ( a mozda da pita tatu ). A mozda i Hravatska obavestajna sluzba koja vrsi hajku na clanove TRECE SRBIJE,treba pitati POSTENU INTELIGENCIJU Parovica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti