Lidl u Novom Sadu sledeće godine

Novi Sad će u 2013. godini dobiti svoj prvi supermarket Lidl.
Novi Sad će u 2013. godini dobiti svoj prvi supermarket Lidl.

 

Kompanija Lidl Srbija Supermarketi izlicitirala je danas zemljište na Bulevaru Vojvode stepe, po ceni od 187.430.724 dinara, a budući objekat će biti površine oko 2000m², sa oko 120 parking mesta.

Prema rečima predstavnika ove poznate nemačke kompanije, zainteresovani su za još nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Podsećamo, stručnjaci su nedavno rekli da će niže cene i oštriju konkurenciju potrošači u Srbiji dobiti kad na naše tržište dođe nov, veliki igrač, kao što je Lidl. "Naše tržište vapi za konkurencijom. Trgovci su se uljuljkali i utrkuju se vikend akcijama koje ništa ozbiljno ne menjaju. Kada dođe neko ko je veliki kao Lidl i ozbiljno prodrma celo tržište, zamisliće se i naši trgovci da li će da umanjuju marže i nude proizvode po nižim cenama", rekao je predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović.

"Kod njih je i do 30 odsto jeftinije nego kod drugih trgovaca. To uspevaju tako što, na primer, ne šire asortiman na 50 vrsta čokolada, već u ponudi imaju samo dve ili tri i to uglavnom svoju privatnu marku. Nabavljaju ih u velikim količinama, pa im dobavljači daju povoljnije uslove. Tako i potrošači dobiju proizvode po nižim cenama", objasnila je pomoćnica ministra poljoprivrede i trgovine za trgovinu, cene i zaštitu potrošača Ljiljana Stanković.

Ekonomisti smatraju da je svaka konkurencija dobrodošla, tim pre što Srbija nema pravi diskontni lanac kakav je Lidl.

  • dado

    22.01.2014 22:59
    dado
    Nagradno pitanje.Koliko ima prodavnica lidl i aldi u krugu od 5km centra Berlina(alexandar platz).Molim čuvene sveznalice koje nas uče šta je lidl da mi odgovore, ako su ikada bili u Berlinu. Naravno odgovor će reći sve..
  • Miki

    22.10.2012 15:14
    niste vi kako treba vi u srbiji nesto vam fali tup ste narod jako.lidl je divota.
  • Mirko i Slavko

    21.06.2012 11:07
    nista posebno
    Ima Lidl radnji u susjedstvu..Nista posebno..Mogu se naci neki proizvodi povoljno..Vecina je tu negde..Tj mogu se naci neki proizvodi kojih nema nigde drugde po solidnim cenama..recimo sirevi, cips, kafa, cokolade..
    Npr cips u hrvatskoj kosta oko 5kn, a u Lidl-u mozete naci po 2,5 kn..
    Kafa instant tegla je obicno oko 45 kn svugde, u Lidlu se moze naci za 30 kn (ne nuzno Jacobs ili Nes, nego nekog drugog proizvodjaca, ali solidnog kvaliteta)..
    I tako dosta toga..Voce je nesto jeftinije nego recimo u Konzumu..generalno u svakom od tih marketa je neki artikl jeftiniji nego drugde..
    Pa ako vas ne mrzi po hleb u Merkator, po deterdzent u Interspar, po sir u Lidl, po voce u Kaufland, po sok u Billa-u onda mozete stvarno ustedeti..jeste da ce vam trebati pola dana za kupovinu..a keksi, keksi su najjeftiniji u Müller-u..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.