Nastavlja se gradnja Žeželjevog mosta

Sporazum o nastavku gradnje Žeželjevog mosta konačno je potpisan, a radovi će ponovo krenuti do kraja meseca.

Sporazum o nastavku gradnje Žeželjevog mosta konačno je potpisan, a radovi će ponovo krenuti do kraja meseca.

Ovo je epilog višemesečnih pregovora Železnica Srbije kao investitora i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa izvođačem radova špansko-italijanskim konzorcijumom "Azvi–Tadei–Horta Koslada" (AZVI).

Izvođač je sada dobio novi rok od 17 meseci za završetak radova.

Ministarstvo je saopštilo da je ukupno uvećanje vrednosti radova po postignutom sporazumu 2,9 miliona evra. Takođe, izvođačima radova će na to biti dodato još 1,7 miliona evra, koji se u osnovnom ugovoru vodio kao rezerva.

Železnice su već uplatile 237.000, a preostalo je da uplate još 341.000 evra. Novi Sad i Vojvodina treba da plate dodatnu cenu mosta, no problem je što para nemaju, pa je sigurno da će njihovi budžeti morati na novi rebalans, piše 24sata.

Posao je stopiran zato što je AZVI tražio dodatni novac zbog većih troškova vađenja ostataka stare srušene konstrukcije betonskog mosta.

Do sada je na Žeželjevom mostu urađeno 27 odsto posla i trenutno samo nekoliko radnika održava čeličnu konstrukciju koja je počela da rđa. Ugovorena vrednost radova je bila 45,3 miliona evra na početku izgradnje mosta (26,2 miliona finansira Delegacija EU, a 19,1 milion Vojvodina i Novi Sad).

  • Svan

    22.09.2014 23:02
    Gradnja Zezeljevog mosta dosta kosta i grad i drzavu, ali je od znacaja za grad Novi Sad jer bi se rasteretio saobracaj. Nadajmo se da ce radovi biti zavrseni u roku i da nece iziskivati dodatne troskove.
  • Bole

    22.09.2014 20:14
    E
    Jbg. Nama novosađanima nikad ništa ne valja. Da ga nisu uopšte gradili mi bi kukali što ne grade. Sad ne valja što grade. Pa oduvek se kralo na takvim stvarima. Kao da je to neka novina. Uporedite samo puteve u vojvodini i hrvatskoj pa će vam biti jasno da se ovde oduvek zakida i mažnjava. Nismo više novosađani postali smo novosadisti.
  • Miloš

    22.09.2014 19:18
    Eh da
    Davno beše kada se krenulo u gradnju tog mosta. Vala neka se i završi već jednom. Imam poverenje da to može biti uskoro, za dve godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti