Nema novca za novu muzičku školu

Muzička škola "Isidor Bajić" i dalje radi u neuslovnoj zgradi u Njegoševoj ulici, koja je vraćena Rimokatoličkoj crkvi.

Muzička škola "Isidor Bajić" i dalje radi u neuslovnoj zgradi u Njegoševoj ulici, koja je vraćena Rimokatoličkoj crkvi.

Ove godine nije upisano 118 dece jer škola fizički nema gde da ih smesti. Za skoro pet godina, koliko grad plaća zakup, potrošeno je skoro 180.000 evra. Direktorka škole Radmila Rakin-Martinović kaže da je novac koji daje grad mogao da bude upotrebljen u daleko bolje svrhe.

"Za te pare mogli smo da kupimo dva velika koncertna "stenvej" klavira ili 20 manjih klavira za nastavu, ili 200 komada najboljih flauta koje bi deca koristila za vežbanje! I dalje naši učenici vežbaju u neuslovnim učionicama, od kojih najmanja ima svega tri kvadratna metra. Sami kupujemo instrumente od roditeljskih donacija", priča Radmila Rakin-Martinović.

Nova zgrada škole trebalo bi da bude izgrađena na bulevaru Cara Lazara, a sada se čeka izrada projekta i prateće dokumentacije. Da će grad izdvojiti novac za izradu projekta potvrdio je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Milan Đukić. "Čeka se rebalans budžeta u septembru, a nadamo se da ćemo uspeti da izdvojimo novac za ove namene. Nakon toga očekujemo da u rešavanju problema pomognu pokrajina i republika", navodi Đukić.

Međutim, kako kaže Branislav Andrić iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, novac za izgradnju zgrade nove muzičke škole neće biti opredeljen ove godine kada se bude planirao budžet za narednu.

  • pavlex

    06.09.2011 09:52
    kasarna
    Komotno bi grad mogao da da bivsu kasarnu u Futoskoj ulici, koja trenutno sedi i trune, za muzicku skolu. Tu su ogromne sobe i prostor koji stoji neiskoriscen, a kad bi se malo sredilo to bi bilo super mesto za muzicku skolu!
  • isidor

    05.09.2011 14:39
    !!!
    Pri tome samo da se zna: MS Isidor Bajic vec godinama zaredom biva proglasavana najboljom u regionu po uspehu na takmicenjima, uspesnosti upisa na akademije i strucnosti nastavnog kadra!

    Prioriteti naopacke!
  • uzas

    05.09.2011 10:38
    Kakva nebuloza od ove vlasti.. Istovremeno dok M.S. Isidor Bajic i mnoge druge organizacije i institucije kulture i umetnosti nemaju gde da rade, kasarne i drugi slicni objekti stoje prazni i neiskorisceni. Umesto da jednim udarcem rese probleme mnogih smestajuci ih u jedan veliki postojeci objekat, oni ce da grade novo, prvo za muzicku skolu, a ostalo ko zna.. Dok ce postojece, kvalitetne objekte da ruse ili ih prodaju investitorima.. Kakav naopak koncept.. i svi na gubitku..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti