Niko neće da obnavlja fasade

Iako gradske vlasti u ovoj godini nude 15 miliona dinara za sufinansiranje radova na obnovi fasada, od kojih mnoge u gradu vape za uređenjem, do sada se niko nije javio na konkurs "Poslovnog prostora" za ovaj posao.
Iako gradske vlasti u ovoj godini nude 15 miliona dinara za sufinansiranje radova na obnovi fasada, od kojih mnoge u gradu vape za uređenjem, do sada se niko nije javio na konkurs "Poslovnog prostora" za ovaj posao.

Konkurs je raspisan pre tri nedelje, a pravo učešća imaju stambene zgrade u kojima to gradsko preduzeće ima lokale i stanove. Direktorica "Poslovnog prostora", Gordana Mogić, objašnjava za "Pres" da u gradu čak 800 objekata ispunjava ovaj uslov, ali i da stanari učestvuju u sufinansiranju troškova, sa najmanje 30 odsto ukupne cene radova.

Podsetimo da je akcija sufinansiranja obnove fasada krenula prošlog avgusta, ali je tada veliki broj skupština stanara odustao od konkursa, jer nisu uspeli da nabave sva potrebna dokumenta. Na osnovu ovog principa, do sada je obnovljeno ili se obnavlja sedam objekata: Adamovićeva palata na Trgu mladenaca, zgrade na Pozorišnom trgu 4, Njegoševoj 16, Pašićevoj 26, Maksima Gorkog 38, Vojvode Putnika 1 i u Temerinskoj 8.

  • serboni

    20.10.2011 12:33
    srbi
    u srbiji je najbolje imati kucu tako da ne moram - sto je moj slucaj - celoj zgradi podizati krov jer meni lije kao iz kabla ali problem u ovoj bednoj drzavi je uvek novac tako da menjaj posude po sobi opstina izdvojila i platila uredjenje centra milion evra a nama treba samo 5-6 hiljada sto je njima mnogo predsednik krusevca nas bukvalno okacio na ku..c ali zato imaju MILION bar da nas oslobode ostalih papirologija i poreza dozvola pa bi se i snasli ovako koliko nam treba za sanaciju toliko jos drzavi kao da se zezamo luksuza radi a ne iz nuzde mogao bi pisati jos sto sta ali i ovo je cista glupost ni kome ne pomaze
  • 08.09.2011 20:18
    Dok ljudi ne shvate da su kupovinom stana platili svaku ciglu, pločicu, prekidač, boju kojom je prekrečena fasada, gelender na stepeništu, interfon na ulaznim vratima, crep na krovu zgrade..., neće ni biti svesni toga da je cela zgrada njihova.
  • Voja

    08.09.2011 18:52
    novac
    Mnogi zaboravljaju da zgradu treba održavati i interesuje ih jedino da uđu na ulazna vrata zgrade i u svoj stan. Ali mora se održavati. I oni koji ne plaćaju imaju para i za kola i za cigare i za mobilne telefone, kafić..... Platiti se mora pa da izgleda lepo i funkcionalno. Ko neće nek ide na livadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti