Ništa od novog pristana Zelenila

Za novi pristan "Gradskom zelenilu" nedostaje još oko 30 miliona dinara, a trenutno nema izgleda da će taj posao u neko skorije vreme biti završen.
Za novi pristan "Gradskom zelenilu" nedostaje još oko 30 miliona dinara, a trenutno nema izgleda da će taj posao u neko skorije vreme biti završen.

Portparol Zelenila, Ivan Nožinić, kaže da to preduzeće svake godine konkuriše za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana i iz drugih fondova, kako bi ovaj projekat značajan za razvoj turizma priveo kraju. Novac ne dobijaju, ali se Nožinić nada da će u dogledno vreme u tome uspeti.

Novi Sad čeka novi pristan za turističke brodove putnih šest godina, kada je iz Nacionalnog investicionog plana odobreno oko 50 miliona dinara za izgradnju najsavremenijeg pristana na celom toku Dunava. Projekat su izradili inženjeri sa Fakulteta tehničkih nauka, a korito je izgrađeno u brodogradilištu u Bačkom Monoštoru.

Planirano je da novi pristan, površine 320 kvadrata, ima menjačnicu, prodavnicu i restoran. Korito je već treću godinu smešteno u "Vodama Vojvodine", gde se održava, piše "Dnevnik". Poslednjih sezona u Novom Sadu na tri pristana bude više od 250 pristajanja turističkih brodova sa više od 35.000 turista godišnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti