Novi Sad dobija parking mesta za trudnice i majke

Skupština grada je donela odluku da Novi Sad dobije parking mesta koja će biti razervisana samo za trudnice i majke.
Skupština grada je donela odluku da Novi Sad dobije parking mesta koja će biti razervisana samo za trudnice i majke.

Odluka je doneta na poslednjoj sednici po predlogu DSS, a podršku donošenju odluke su dale sve političke stranke u gradskom parlamentu.

Odlukom je predviđeno da se u Novom Sadu, prevenstveno blizu objekata koje koriste trudnice i majke sa malom decom, kao što su zdravstvene i druge ustanove na javnim parkiralištima označe posebna parking mesta za trudnice i majke. Prema odluci je predviđeno da pravo da se parkiraju na ovim mestima imaju trudnice u trećem trimestru i majke sa decom do navršene druge godine koje imaju prebivalište u Gradu neprekidno dve godine pre podnošenja zahteva.

JP "Parking servis" će izdavati nalepnice za označavanje jednog vozila na ime trudnice ili majke, odnosno člana zajedničkog domaćinstva. Gradska uprava zadužena za socijalnu i dečiju zaštitu će doneti akt kojim će na osnovu medicinske i druge dokumentacije Parking servis izdavati nalepnice, a utvrdiće i koji je minimaln broj parking mesta.

Za sada nije poznato kada će ova odluka početi da se primenjuje i to samo zavisi od brzine rada gradske administracije.

  • brka

    01.04.2015 06:22
    ko ce to da postuje, ni invalidska mesta u more slucajeva niko ne postuje, kada neko nema razumevanja za to kako ce onda imati za ovo?
    u Hrvatskoj sam procitao tablu ispred parking mesta rezervisanog za invalide na kojoj pise AKO SI MI VEC UZEO MESTO ZASTO NE UZMES I MOJU INVALIDNOST? mislim da ova recenica u nekom procentu utice na psihu onih koji ne razmisljaju gde ce i kako parkirati vozilo
  • nono

    31.03.2015 08:35
    мргуд
    Нови Сад је постао препознатљив по људима који
    због своје ограничености неограничено верују у свој суд
  • Djura

    31.03.2015 08:14
    Meni se cini da u poslednje vreme dosta ljudi dobija svoj privatni parking ispred zgrade na racun "invaliditeta". U mojoj ulici (100m) postoje 3 parking mesta za invalide od kojih je svako zauzelo 2 mesta za parkiranje jer im treba jos jedno pored da mogu da izlaze normalno u slucaju da imaju kolica. U svakom slucaju, vidjao sam te ljude na cije insistiranje je to obelezeno i koji se redovno parkiraju na njih i nisam video da imaju problema sa kretanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.