Novi Sad nakon 11 godina dobija još jednu montažnu garažu

JP "Parking servis" očekuje da krajem ove godine iz magacina bude izvučena montažna garaža i da bude postavljena u Dunavskoj ulici.

JP "Parking servis" očekuje da krajem ove godine, posle 11 godina, iz magacina bude izvučena montažna garaža i da bude postavljena u Dunavskoj ulici na prostoru između zgrada Muzeja Vojvodine i Muzeja Revolucije.

Direktor "Parking servisa" Stevan Lugonja navodi da su u gradu pokrenuti razgovori sa firmom "Enegro mak sistem" koja je 2004. godine gradu isporučila dve montažne garaže, od koji je prva postavljana iza SNP-a još tada, a druga je sve ove godine stajala u magacinu "Bačkaputa" na Rimskim Šančevima. Prema njegovim rečima, očekuje se da će javno pravobranilaštvo postići sporazum oko spora i tužbe vredne oko devet miliona dinara.

"Očekujemo da se postigne dogovor o mirnom rešavanju spora i da se ovaj postupak završi i samim tim omogući da se ova montažna garaža kapaciteta od oko 120 parking mesta konačno instalira. Pre samog postavljanja biće potrebno i da se reši problem oko nabavke dodatnih delova, jer je tokom decenijskog stajanja u magacinu deo montažne garaže pokraden", navodi Lugonja.


Inače, još pre nekoliko godina se prilikom redovne provere stanja montažne garaže ustanovilo da su u jednom trenutku ukradeni delovi, pri čemu je okvirna procena bila da je nestalo delova u vrednosti od čak 50.000 evra.

Direktor "Parking servisa" kaže da još nije odlučeno gde bi se stavila montažna garaža, ali da je ideja da bude na prostoru između dve zgrade muzeja, jer u centru nedostaje parkinga, a zbog nedostatka sredstava odustalo se od gradnje podzemne garaže ispod Trga Republike (Riblje pijace) vredne oko 900 miliona dinara.

Poskupljuje NS bajk ?

Direktor "Parking servisa" kaže da nije u planu poskupljenje parkiranja u gradu, ali da može uslediti poskupljenje usluge rent-a-bajk. Kako je objasnio, trenutna cena iznajmljivanja bicikala je 20 dinara na sat, a posle nekoliko godina od uvođenja sistema "NS bajk" i proširenja mreže biciklističkih stanica, potrebno je da cena poraste za bar 10 dinara. Lugonja je naveo da bi sa cenom od 10 dinara više, sistem "NS bajk" poslovao na nuli sa dovoljno sredstava za redovno održavanje, jer "Pakring servis" i nema nameru da na njemu zarađuje, ali da bi ovako bili bez gubitka.

  • ma4ket3

    20.07.2015 06:42
    nadlezni
    Čuli smo direktora "Parking servisa". Možemo li sada da čujemo direktore dva ugrožena muzeja, direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture (koji nije dao saglaslasnost za garažu pre dve godine), direktora Gradskog zelenila i nadležnog za kandidaturu Novog Sada za grad kulture
  • Klokan71

    26.05.2015 19:56
    A sto mislite uraditi sa prakingom na novoj Detelinari???
  • Portparol

    14.03.2015 11:37
    @Stasa
    Hvala na savetu, lepotice. :*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti