Otvoren nov Dom zdravlja u Šangaju

Šangaj je danas dobio novi objekat Doma zdravlja.
Šangaj je danas dobio novi objekat Doma zdravlja.

Jedna od najvećih investicija Grada u Domu zdravlja za prošlu godinu je adaptacija postojećih objekata i dogradnja novih objekata u Šangaju i Sremskoj Kamenici. Vrednost ove investicije je oko 45 miliona dinara. Za opremanje oba objekata utrošeno je oko 3.300.000 dinara. Radovi na izgradnji počeli su u novembru, a objekat Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici otvoren je pre mesec dana.

"Trudimo se da ravnomerno ulažemo i pomažemo razvoj i gradskih i prigradskih naselja. Šangaj je u nekim stvarima ispred gradskih sredina. Kvalitet zdravstvene zaštite je zaista na visokom nivou. Od septembra će i laboratorijske usluge moći ovde da dobiju, kako ne bi morali da odlaze do grada" rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Šangaj Bela Kurina rekao je da će dolazak laboratorijskih ekipa za uzorkovanje krvi i urina u Šangaj umnogome olakšati život stanovnika ovog naselja, jer su do sada gubili i po nekoliko sati za odlazak do grada. Kako je rekao, do 2008. godine nisu imali ni pedijatra, a od septembra će sve imati na jednom mestu.

U novom objektu Doma zdravlja su smešteni:

- služba opšte medicine – radi jedan lekar svakog radnog dana od 7 do 13.30h. Pregledi se zakazuju preko Kol centra, telefonom kod medicinskog tehničara ili ličnim dolaskom, najduže za dva dana unapred.

- pedijatrija – trenutno (od 2008. godine) u Šangaju radi jedan pedijatar dva puta nedeljno po tri sata (utorkom i četvrtkom od 14 do 17 sati) i on brine o zdravlju 272 dece uzrasta do 15 godina. U Šangaju živi još 100 dece uzrasta od 15 do 19 godina koji imaju izabranog pedijatra u nekoj od gradskih ambulanti. Do 2008. godine nije bilo pedijatra u Šangaju.

- laboratorija – od septembra će laboranti u ovim prostorijama uzorkovati krv

- u starom objektu ostaje stomatologija – trenutno u Šangaju radi jedan stomatolog tri dana nedeljno koji ima 350 pacijenata, uglavnom, najmlađih stanovnika ovog dela grada.

  • istina

    16.06.2011 09:36
    a da taj "narod" nisu možda organizovani pripadnici i simpatizeri opozicione stranke kakve, makar u petrovaradinu!?!?
  • NSadista

    15.06.2011 19:35
    Šangaj
    Nema Pajtića?
  • Jovan2

    15.06.2011 19:08
    Slicna slika kao pre neki dan u petrovaradinu na otvaranju pijace, UNUTAR resetaka su i narod ih posmatra SPOLJA.
    Kao da prizivaju nesto :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti