Otvorena prva specijalizovana prodavnica čaja u Novom Sadu

Nedavno je u Novom Sadu otvorena prva specijalizovana prodavnica čaja u Ulici Pap Pavla 36.
Nedavno je u Novom Sadu otvorena prva specijalizovana prodavnica čaja u Ulici Pap Pavla 36.

Legenda kaže da je kineski car Sheng-Nong na jednom od svojih mnogobrojnih lovačkih izleta slučajno otkrio napitak kojeg je nazvao "Dar sa neba" - to je bio čaj! Ova čarobna priča traje 5.000 godina. Čaj je piće kineskih careva i nacionalno piće Japana, a od sada je ovo najpopularnije piće na svetu posle vode, dostupno i u Novom Sadu.

U Ulici Pap Pavla 36 nedavno je otvorena prva specijalizovana prodavnica čaja i pribora za čaj probranog kvaliteta, mesto koje nudi probrane, najkvalitetnije čajeve iz Japana, Kine, Šri Lanke, Južne Amerike, Afrike i ostalih delova sveta. U "Kući dobrog čaja" može se pronaći mnoštvo kvalitetnih, ispitanih, vrhunskih čajeva koji imaju maksimalno dejstvo i lekovitost kao i širok asortiman pribora za njihovu pripremu. Ovo je zanimljivo mesto koje privlači radoznale ljude koji žele da probaju kvalitetne i retke čajeve.

Originalno poreklo ovih čajeva temelj je stvaranja pravih, punih aroma koje je moguće dobiti samo od najkvalitetnijih čajeva u rinfuzi. U širokom asortimanu u "Kući dobrog čaja" u ponudi su bele, zelene, žute, ulong čajevi, roibos, voćne i mnoge druge biljne mešavine.
Takođe, kupci mogu dobiti savet i pomoć oko izbora idealnog napitka, uz uputstva kako da pripreme čaj koji će prilikom procesa pripreme zadržati svoju prirodnu aromu, ukus i učinkovitost.

Vreme je za čaj

Postoje mnoge vrste čajeva, ali samo je jedna biljka sa tim imenom. Ta biljka je Camellia sinensis. Njeno ime na latinskom znači "kineska kamelija". Koliko god to izgledalo neverovatno, nekoliko listova, koji niču na samom vrhu isključivo ove biljke, koristi se za pravljenje svih vrsta čajeva - crnog, zelenog i ulonga.

Fine razlike u zemljištu, nadmorskoj visini i klimatskim uslovima utiču na cikluse u rađanju čaja. Ćudi vremenskih ciklusa, kao što su rani monsuni, kasni monsuni i suša, takođe su značajni faktori. Svojstva čaja velikim delom zavise od izbora listova koji se beru i od načina na koji se rukuje njima, odnosno načina na koji se oni "obrađuju", nakon što se uberu sa grana. Kod svake bilje se koriste samo prvih nekoliko centimetara (kod najfinijih sorti čaja, samo prva dva lista i jedan pupoljak, gde je najveća koncentracija arome) za pripremu najplemenitijeg napitka koji nazivamo čajem.

Kontakt telefon za sve informacije je 062/9660-423, mejl adresa je kucadobrogcaja.ns@gmail.com, a adresa na fejsbuku - facebook.com/kucadobrogcaja.

  • Mara

    12.03.2024 19:30
    Caj essiak
    Kako nabaviti caj essiak i koja cena
  • Snezana Asurdzic

    14.10.2021 09:22
    Kontakt
    Da li radite ?
    Na koji broj mogu da vas nazovem?
    Broj koji je na sajtu je " privremeno isključen"!
    Pozdrav Snežana
  • major

    14.12.2020 16:09
    SPER
    Kpio caj, super, prezadovoljan,ali ne za svaciji DZEP.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti