Početkom februara počinje izgradnja socijalnih stanova

Izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj 55 počeće 2. februara, a rok za završetak je godinu dana.
Izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj 55 počeće 2. februara, a rok za završetak je godinu dana.

Stanovi koji će se graditi Novosađanima prodavaće se na kredit pod povoljnijim i neprofitnim cenama, što znači da Stambena agencija ne sme ostvariti zaradu od njihove prodaje. Koja će cena stanova biti, znaće se kad se završi izgradnja. Konkurs za raspodelu stanova će biti raspisan do kraja godine.

Podsetimo, početak gradnje stanova, koju finansira Grad Novi Sad, najavljivana je za početak decembra 2014. ali se kasnilo jer još nije bio završen projekat zaštite susedne stare zgrade koju bi građevinski radovi mogli eventualno da oštete. Početak izgradnje je najavljivan prvo za jun, pa u avgust, ali je odložen zbog greške u konkursnoj dokumentaciji. Prethodno je u postupku javne nabavke posao izgradnje dobilo preduzeće "Gat", ali se drugi učesnik na tenderu, firma "Best izgradanja", žalio Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača, smatrajući da je trebalo da bude u prednosti zbog jeftinije ponude, te je početak izgradnje iz tog razloga odložen. Međutim, nakon ponovljenog tendera, preduzeće "Gat" je ipak dobilo da gradi socijalne stanove.

Za 35 budućih socijalnih stanova u Kisačkoj 55 moći će da konkurišu višečlane porodice i socijalno najugroženiji Novosađani. Suinvestitor je JP "Poslovni prostor", tako da će u prizemlju biti izgrađena i tri lokala, dok će se u prizemlju nalaziti i tri stana za osobe sa invaliditetom.

Izgradnja solidarnih stanova, još ukupno 200, predviđena je na još jednoj lokaciji u gradu, u ulici Momčila Tapavice na Novom naselju.

  • JA koji znam GAT

    20.01.2015 14:31
    GAT gradi???????
    Neko je već napisao, Gat je firma koja se bavi veleprodajom elektroopreme i materijala, ali političkom linijom je dobijala poslove i u oblasti elektromaterijala, a u poslednje vreme i u građevinastvu, i još uvek dobija na taj način poslove. Niko ne pominje zašto GAT dobija posao ako je skuplji, da li je to neko primetio u celoj priči?????... Kažu, ima bolje reference... Pa kako je onda pala ploča 1 dan nakon izlivanja u Vrbasu, Centar fizičke kulture? Ruku na srce, nije velika, svega 6x6... To su te reference, i zato su ostali sirotinja, a i treba da budu sirotinja!!!. Plačka se Srbija i dalje...
  • xxx

    20.01.2015 09:11
    odgovor Ivanu
    U pravu si ,ali zašto ne kupe kućicu od 40 kvadrata na periferiji za manje,para gde je izvesnije da će pre otplatiti,plus imaju bašticu.
    Ja sam umesto stana za duplo manje para kupio kuću,imam,mali plastenik,milina,sam uzgajam sve.
    Ne vi svi hoćete da vam je posao pod nosem,da su vam megamarketi na 2 koraka.Ja inače idem biciklom na posao 7 kilometara,i nije mi problem,Veći bi mi problem bio rata 200 eura,umesto 110.
  • Bik Koji Hoda

    20.01.2015 08:11
    Sve je kako treba. Socijalni stanovi iziskuju i socijalni dizajn.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.