Počinje gradnja kružnog toka na Sentandrejskom putu

U ponedeljak 31. marta počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskršću Sentandrejskog puta i Primorske ulice.
U ponedeljak 31. marta počinju radovi na izgradnji kružnog toka na raskršću Sentandrejskog puta i Primorske ulice.

Kako je saopšteno iz Zavoda za izgradnju grada, u planu je izgradnja spoljnog kruga od 40 metara sa dvotračnom saobraćajnicom u krugu širine devet metara, kao i sigurnosni prsten od kamene kocke širine 2,5 metara.

Kružna raskrsnica će biti izvedena sa četiri ulazna pravca kako bi se omogućio protok bez zadržavanja vozila. Izgradnjom nove kružne raskrsnice semafori se ukidaju i sklanjaju, a menja se razmeštaj i položaj autobuskih stajališta, biciklističkih i pešačkih staza u široj zoni. Izvođač radova je DOO Put-invest.

Tokom izvođenja radova neće biti potpune obustave saobraćaja, ali s obzirom na činjenicu da će se saobraćaj odvijati otežano, iz ZIG-a apeluju na vozače da prate novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju i po mogućstvu koriste druge, alternativne pravce kako bi izbegli ovu raskrsnicu. Izgradnjom kružnog toka na ovoj lokaciji obezbediće efikasnije, racionalnije i bezbednije odvijanje saobraćaja.

  • Lalo

    28.03.2014 20:05
    Kružno tužno
    Novosađani ne znaju pravila ulaska i izlaska u/iz kružnog toka. Svakog dana mi je glava u torbi od likova koji ulete pa provezaju 2-3 kruga u spoljnjoj traci.
  • -

    28.03.2014 20:01
    -
    jos da naucite voziti u njemu
    nema izlaska iz njega vozeci u levoj traci
  • 28.03.2014 16:43
    Blago nama
    Znaci, bice guzve...Kuda ce sad ici bus dok traju radovi?
    Pitam se...da li ce sada bi veca guzvua..Znamo li uopste da vozimo kroz kruzni tok?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.