Ponovo redovi za dobijanje vozačke dozvole

Nakon štrajka policije i više neradnih dana zbog praznika ponovo se pravi gužva ispred šalter sale policije na Bulevaru oslobođenja, a prvi zauzmu mesto u redu oko podneva kako bi sačekali jutro.

Nakon štrajka policije i više neradnih dana zbog praznika ponovo se pravi gužva ispred šalter sale policije na Bulevaru oslobođenja, a prvi zauzmu mesto u redu oko podneva kako bi sačekali jutro.

Najviše njih čeka u redu za vozačku dozvolu, a dnevno se obradi svega 100 zahteva. Jutros je podeljeno samo 50 brojeva, jer je prema rečima dežurnog policajca, jedna od devojaka koja rade na obradi zahteva uzela bolovanje.

Šalter sala otvara se u 6.30h, a da bi se dobio broj potrebno je doći bar nekoliko sati ranije. Inače, kao i na Bulevaru kralja Petra i ovde postoji grupica mladića koja prodaje brojeve (tamo su i dalje redovi uprkos otvaranju još jednog fotoboksa za registraciju vozila za koji se termin zakazuje elektronski).

Sama procedura za izdavanje vozačke je kratka i pre štrajka policije čekalo se najduže do pola sata. Vozači treba da znaju da ukoliko upravljaju vozilom bez važeće dozvole, mogu da plate kaznu od 6.000 do 30.000 dinara, uz zabranu upravljanja od tri meseca. (S.K.)

  • vera

    02.04.2013 07:41
    @izbeglica
    U EU nece niko biti diskriminisan sigurno,ako si tamo uredno prijavljen. Moja cerka je u Slovackoj u sredu podnela zahtev za vozacku,a u cetvrtak je dobila obavestenje sms-om da dodje po nju. cena 6,5 evra...a tamo ima samo privremeni boravak. U majcici Srbiji,svojevremeno posle nekoliko dana cekanja na ulici problem smo resili uz Jegermaister uniformisanom cikici u kucici u holu (bez cekanja,dodjite u 15h)...najstrasnije je sto sam ja mislila da je to neko pivo,pa rekoh...dobro de...a ono cena u ono vreme preko 1.000 dinara..Mislim da se mnoge stvari moraju resiti gradjanskom neposlusnoscu:jednostavno ne produzavati dozvolu ( i sva ostala dokumenta),pa da vidimo sta ce onda uraditi drzava...Ovako su gluvi,nemi i slepi. Mi moramo da im utuvimo u glavu da su ONI TU ZBOG NAS I DA IH PLACAMO MI!
  • Frenky

    12.01.2012 07:24
    Umrežavanje
    A rešenje je jednostavno! Umrežiti baze podataka i izdavati dokumenta na više mesta, recimo policijske stanice kao ranije ili mesne zajednice. Da administrativci koji ne rade ništa, nešto i rade za svoju platu. Moji drugari iz Bgd se čude zašto je u N.S ovako kada oni mogu sa Novog Beograda otići za dokumente i u Barajevo, Grocku ili bilo koje naselje na teritoriji Beograda! Izgleda da nam gradom rukovode najgori!
  • cole

    11.01.2012 20:52
    E ljudi
    Džabe mi sve ovo pišemo. ovo niko od nadležnih ne čita a i ako sličajno pročita, boli ga uvo za nas. I što je najgore isto će biti i posle izbora jer ovaj tupavi narod ne ume da kaže dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti