Postavljaju se nove kamere na novosadskim ulicama

Na novosadskim ulicama nedeljama traje postavljanje novih kamera za nadzor saobraćaja.

Na novosadskim ulicama nedeljama traje postavljanje novih kamera za nadzor saobraćaja.

Danas su radnici postavljali kameru na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske.

 Gde će se sve naći ove nove kamere za sada nije poznato, ali iz gradskih struktura se moglo čuti da će prvo biti testirane pre nego što se javno prezentuju.

Naime, ove kamere su nabavljene jer se aktuelni sistem video nadzora koji se sastoji od više stotina kamera, nije pokazao efikasan u beleženju prekršaja.

Nove kamere, kao i prateći softver sada bi trebalo da obezbede sigurniju identifikaciju prekršaja tako da će u Novom Sadu konačno krenuti sistem kažnjavanja vozača u prekršaju u punom obimu.

Inače, prethodnih godina video zapisi koje su pravile kamere su uglavnom korišćene za kažnjavanje prolazaka kroz crveno svetlo, poneku vožnju žutom trakom, ali pretežno u slučajevima saobraćajnih nezgoda i kao ispomoć u istrazi policije oko različitih krivičnih dela.

  • MK

    05.11.2015 07:07
    Ko vam daje to pravo...
    ... da me snimate? Ja to ne zelim i Zakon to ne dozvoljava. Prc...
  • milicija

    03.11.2015 22:11
    naplata
    Kazne u saobracaju su uvek najbolji sistem za punjenje budzeta i najbezbolnije za politicki rejting. To ne moze da se izbegava i da se osporava kao razne takse. ovo je sigurno i uglavnom se placa, jer smatras da si ti ustvari kriv. to ne utice na politicke stavove i ne mozes da optuzujes vlast.
  • podbarac

    03.11.2015 17:57
    greška
    postavite policiju na novosadske ulice već jednom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti