Psi i mačke od sada mogu u gradske autobuse

U autobuse gradskog prevoznika ubuduće će moći da se uvode psi i mačke ukoliko su smešteni u posebne transportere.
U autobuse gradskog prevoznika ubuduće će moći da se uvode psi i mačke ukoliko su smešteni u posebne transportere.

To je tumačenje gradske Odluke o držanju domaćih životinja proisteklo na osnovu zahteva jedne Novosađanke koja se pre nekoliko meseci obratila Gradskoj upravi za komunalne poslove.

U GSP "Novi Sad" kažu da će poštovati odluku Grada.

Pre nekoliko meseci iz prigradskog autobusa maloletni dečak je na pola puta morao da izađe iz autobusa kada je njegov pas, koji bio u transporteru, počeo da laje.

  • Planeta zemlja

    30.11.2017 18:04
    Pazi komentar!
    Pa zar vi mislite da ova planeta pripada samo ljudskom bicu?
    U autobus mozes samo ti?
    E nece moci!
    Planeta zemlja pripada svima, od mrava do slona.
    Pa ti biraj na koju ces da letis
  • G

    07.08.2015 19:56
    @Anonimus - jelte, a što ne bismo zbog građana alergičnih na polen sasekli i ovo malo zelenila koje imamo u gradu? A šta ćemo ako je neko alergičan na ljude, hoćemo li da ispraznimo autobus zbog takvog da bi se on ili ona mogao sam prevoziti?
    Ako je neko alergičan na psa ili mačku može za početak da proba da promeni mesto u vozilu. Generalno se ne dešava da ove male životinje u momentu ulaska u isto ispunjavaju alergenom celu njegovu zapreminu, jer da je tako, na području Novog Sada ne bi bilo jednog jedinog preživelog građanina koji je na njih alergičan.
  • 06.08.2015 17:43
    Bruka i sramota
    Ovo je propast Novog Sada. Skandalozna odluka koja će sigurno smanjiti broj putnika u javnom prevozu. Da li to znači ako je neki čovek alergičan na životinje onda mora da napusti autobus kako bi se pas ili mačka mogao prevoziti.
    Ne mogu da verujem dokle ide ljudska glupost.
    Još malo pa će psi i mačke imati veća prava od ljudi.
    Da li mogu u svoj stan da dovedem 3 psa i 3 mačke i plaćam informatiku na jednog člana? Da, mogu.
    Poručujem gradskoj vlasti da oporezuje vlasnike psa i mačaka, da se računaju kao član domaćinstva u računima informatike,da strogo kažnjavaju većinu neskupljača govana po šetalištima i dečijim igralištima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.