Somborski bulevar postaje Bulevar patrijarha Pavla

Trasa od Bulevara Evrope do Futoškog puta, poznata kao Somborski bulevar, zvanično će nositi ime Bulevar patrijarha Pavla, usvojila je danas Komisija za nazive ulica.
Trasa od Bulevara Evrope do Futoškog puta, poznata kao Somborski bulevar, zvanično će nositi ime Bulevar patrijarha Pavla, usvojila je danas Komisija za nazive ulica.

Predsednica komisije Branka Bežanov dala je ovaj predlog koji je jednoglasno usvojen, dok Somborska ulica zadržava taj naziv.

Komisija je, takođe, donela odluku da se pasaž između Zmaj Jovine i ulice Ilije Ognjanovića nazove po Eugenu Verberu.

Taj predlog da se po uglednom književniku, glumcu i naučniku nazove pasaž u Zmaj Jovinoj ulici, u dvorištu zgrade gde je živeo, komisiji je uputila Jevrejska opština Novi Sad. Pozitivan odgovor da su urbanistički uslovi ispunjeni dostavio je Zavod za urbanizam.

Komentari 151

  • Mima

    10.03.2015 17:08
    Pasaž Eugena Verbera
    Ovo je sramota. Još 2011.godine doneli su odluku da Eugen Verber dobije ulicu a sada neki pasaž u Zmaj Jovinoj 26.Pogledajte kakva je monografija objavljena o njemu (Eugen Verber, glumac, prevodilac, judaista)i biće Vas sramota šta je čovek sve objavio, uradio, koliko je bio cenjen u svetu. Nekima bi i tri života bilo malo za to. Treba da vas je stid koji ste predložili pasaž.Pročitajte prvo da saznate ko je bio Eugen Verber.
  • Peca

    09.03.2015 15:40
    @ Zan Pjer
    Odlicno, slazemo se. Kako sami kazete, svakako ne bi trbalo da se tumace bez... .Ali to nepremostivo "ali" nas opet vraca na pocetak, pa konstatujemo nesto izvedeno iz njegovih odgovora, sa pozicije sadasnjosti koju je on veoma inteligentno i uceno predvideo. Jednostavno receno "uzmi ili ostavi", nema rasprave.
    Slazem se da zivimo u drugim vremenima da su nam shvatanja takva kakva jesu i da o tome mozemo diskutovati, pa cuveno ali morali bi poznavati osnove hriscanstva i razloge njegove promene i razilazenja kako bi realno sagledali desavanja u proslosti, sadasnja desavanja i svoju buducnost.
    Da ne sirim, veruj mi da je jako interesantno i neverovatno koliko su te stare i jednostavne stvari osnov danasnjih desavanja na svetskom nivou. Kada se povuku neke paralele izmedju desavanja u hriscanstvu i politickih desavanja kroz istoriju, pa i danas, podudarnosti su nepobitne. Ista je situacija u poredjenju sa drzavnim uredjenjima (kapitalizam-komunizam u odnosu na katolike i pravoslavne). Pozdrav !
  • Zan Pjer

    09.03.2015 11:25
    @Peca
    Slazem se sa tobom, moji argumenti su izvedeni iz konteksta i svakako ne bi trebalo da se tumace bez citata koji si ti naveo. Ali, sa ili bez njega, izjave koje sam ja izveo iz konteksta nisu trpeljive u 21. veku. Ja razumem da je on ceo zivot proveo tumaceci svete knjige, ali moja poenta je bila da smo mi izvan tih svetih knjiga. Nas moral je evoluirao tokom generacija i svakako to nije onaj isti koji je bio pre 2000 godina. Neko ko je tumacio stvarnost na osnovu idealizovane forme nije nista znacajno uradio u svom zivotu. Ne zasluzuje ni pasaz da dobije ime po njemu. Mi smo ljudi 21. veka, a ono "pre 2000 godina" je istorija. Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti