Spens planira izgradnju novog klizališta

Spens će dogodine u program investicija uvrstiti izgradnju dvorane za klizanje, ili kod ovog objekta ili kod Sajmišta.
Spens će dogodine u program investicija uvrstiti izgradnju dvorane za klizanje.

Direktor Spensa Milan Balać kaže da se trenutno razmatra gde bi ta dvorana mogla da bude. "Naša vizija je da ledena dvorana bude na Sajmištu ili na pomoćnom terenu na zelenoj površini, tu gde je Spens, a da ovu ledenu dvoranu za klizanje što imamo pretvorimo u sportsku dvoranu", navodi Balać za "Dnevnik".

Balać ističe da bi tada bilo više termina za sportiste, a izgradnjom nove ledene dvorane troškovi održavanja i pravljenja leda bi bili znatno jeftiniji. "Sada imamo star sistem, u svetu se koriste takozvani čileri koji sa manje novca prave istu količinu leda", kaže Balać i naglašava da za realizovanje ove investicije treba najduže dve godine, od odobrenja projekta do izgradnje.

Prošle godine je najavljeno da će se na Spensu graditi akvapark. Balać kaže da čekaju da se usvoje izmene regulacionog plana koji je trenutno na javnoj raspravi, da taj dokument usvoji Skupština grada, pa da se krene sa izradom idejnog projekta. "Potom će biti izrađen glavni objekat, a potom počinje izgradnja. Za projekte smo predvideli šest miliona dinara, ali smatram da će taj novac biti prebačen za dogodine jer nije za očekivati da dva planska dokumenta budu gotova do kraja godine", naveo je Balać.

Plan je da se pored spoljnog bazena izgradi još jedan veliki ili dva manja bazena sa nekoliko tobogana za spuštanje. Tako bi ograđeni prostor uz Bulevar cara Lazara postao vodena oaza, a u isto vreme planira se i kopanje bunara, kako bi se smanjili troškovi vode koji na Spensu godišnje prelaze 30 miliona dinara. Procena je da ulaganja mogu da se vrate za četiri godine.

  • 24.08.2015 09:07
    gde bre akva park, pa sad tu postavljaju dinosauruse? hahah pa ovo je smešnije nego viceve da čitaš
  • sky

    22.08.2015 12:26
    ledeno
    Kakva je ovo mašta ,nova ledena dvorana
    pa prvo napravi da krov ne prokišnjava da su ti svi lokali izdati i da su sve dvorane uposlene svaki dan odnosno puna gledalaca,postojeću ledenu dvoranu adaptirati da može da ima led 365dana u godini a ceo spens POD HITNO uvesti u sistem samoodržvog energetskog stanja odnosno uvesti geotermalno grejanje i hlađenje kao i solarne elektrane na krovu zgrade koje su inače isprojektovanje još 1978god.
  • 22.08.2015 12:14
    SPENS se raspada od neodrzavanja, prljavstine i nekakvog socijalistickog koncepta, kao kad izadjete iz vremeplova, a Gospodin Balac "razmislja" o novim projektima, koji su i tako tek neki populisticki potez i najverovatnije od njih nece biti nista. Ali takav smo grad postali....izgubljen i prepusten zombijima kojiima je dovoljno odelo i kravata da bi mogli obavljati bilo koju gradsku funkciju...a mi svi cutimo i cekamo da neko drugi umesto nas sve to promeni...Novi Sad je postao selendra zahvaljujuci svakom od nas..a SPENS je najbolja iliustracija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti