Sutra protest radnika Informatike

Savez samostalnih sindikata u Novom Sadu najavio je danas da će otpušteni radnici novosadske Informatike održati nov protest. 
Savez samostalnih sindikata u Novom Sadu najavio je danas da će otpušteni radnici novosadske Informatike održati nov protest.

Sindikat je objasnio da će novo okupljanje biti organizovano jer direktor tog preduzeća Dejan Čelar, i pored odluke inspekcije rada, koja je naložila vraćanje otpuštenih na rad, nije postupio u skladu sa zakonom i rešenjem inspekcije.

Protest je najavljen za petak ispred Skupštine Novog Sada, sa početkom u 10 časova.

Rukovodstvo Informatike otpustilo je ove godine 19 radnika, bez prethodne najave. Radnici su novinarima rekli da su otpušteni zbog toga što su odbili da se učlane u Treću Srbiju, koja upravlja preduzećem.

Sindikat se u nekoliko navrata obraćao gradskim čelnicima, ali i Vladi Srbije. Među zahtevima je utvrđivanje odgovornosti zbog nezakonitih otkaza i smena Čelara sa mesta direktora u Informatici.
  • 28.05.2015 15:07
    Politika
    Kad ćemo jednom da shvatimo da nijedna politička opcija neće pomoći nama običnim smrtnicima oću reći radnicima ,kad ćemo početi da mislimo sami na sebe udruženi protiv lakrdije zvana vlast zvali se oni ovako ili onako nijedna vlast nemisli dobro nama radnicima ,utrkujemo se da dajemo podršku ovima ili onima za šaku bede koju nekolicina dobije i ćutimi ko p...e,kuckamo kojekakve komentare kao i ja sad a kad treba izaći dati podršku ljudima nigde nas nema,juče su oni ostali bez posla zbog neposlušnosti neke vlasti, danas ovi,sutra ja ,ti, mi.A vlast boli ona stvar vide da smo s.....i u glavu,i da mogu da nas prave majminima,i šta kažete rajo dokle ćemo biti budale.
  • Duke

    28.05.2015 11:38
    Hmmm
    Treba prvo utvrditi kako su se tih 19 svojevremeno zaposlili?Da li je to bilo zbog stručnosti ili su bili podobni?
  • HMP

    28.05.2015 11:23
    Podrska
    Sutra tacno u 10 h imamo obavezan sastanak,kakva slucajnost.Zato se zna da je direktor bio u TRECOJ SRBIJI iz koje je presao u SNS ali stara ljubav zaborava nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.